Društvo

Yuta: Opala prodaja turističkih aranžmana

Pančevo, Sub, 02/07/2016 - 11:25
Mirjana Marić


Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (Yuta), Aleksandar Seničić, izjavio je u petak, 1. jula, da je prodaja turističkih aranžmana u Srbiji početkom letnje sezone smanjena za oko sedam odsto. Ocenjeno je da su među razlozima manja zainteresovanost putnika, loši vremenski uslovi, teroristički napadi, ali i čekanje da se formira vlada u Srbiji i preporuke službenicima da ne idu na odmore.

Seničić kaže da su cene aranžmana na nivou prošle godine, osim cena za Tursku koje su znatno manje, a razlog tome je i smanjeno interesovanje za ovu destinaciju. On je rekao da je dobra vest što je veliki broj agencija prvi put u ponudu uvrstio Srbiju, da je zainteresovanost za Grčku i dalje velika (ove godine je povećana prodaja za oko pet odsto), kao i da su Italija i Španija traženije od Tunisa i Egipta. 

On je istakao da, iako Crna Gora nema veliki broj putnika iz Srbije koji odlaze preko agencija, ove godine je i taj broj za 15 odsto veći. 

Iz pančevačkih agencija poručuju da se smanjenje prodaje gotovo i ne oseti, pogotovo kada je u pitanju Grčka, jer se ovi aranžmani prodaju i više nego prethodnih godina. Potvrđuju da je smanjeno interesovanje za Egipat i Tursku, ali da je kao i na nivou cele Srbije, veća potražnja za Crnu Goru i turistička mesta u Srbiji. 
MarketingNajnovije vesti