• Za zapošljavanje osoba sa invaliditetom 550 miliona dinara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, izjavio je danas da su i ove godine predviđena značajna sredstva za podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

    „Predvideli smo značajna novčana sredstva za podsticaj zapošljavanja osoba sa invaliditetom, i ove godine je to 550 miliona dinara“, rekao je Vulin novinarima posle konstitutivne izborne sednice Skupštine saveza slepih Srbije.

    On je dodao da se nada da će poslodavci prepoznati potrebu, svoju šansu, da će se javiti i više nego do sada zapošljavati osobe sa invaliditetom.

    Vulin je istakao i da očekuje da će u toku ove godine biti usvojen zakon o organizacijama osoba sa invaliditetom koji će, kako je rekao, konačno uvesti red u tu oblast.

    Prema njegovim rečima, tim zakonom će se znati koje su to oragnizacije od posebnog značaja koje imaju tradiciju, rezultate iza sebe.

    „Očekujem da će skupštinski saziv to brzo usvojiti. Osobe sa invaliditetom su važan deo našeg društva i tu ne govorim samo o slepim i slabovidim, već o svim osobama sa invaliditetom koje imaju pravo i treba da očekuju svaku podršku i pomoć od čitave zajednice“, rekao je Vulin.

    On je dodao da se kvalitet društva meri i po tome kako se odnosimo prema onima kojima je pomoć potrebna, odnosno kako se odnosimo prema osobama sa invaliditetom.

    Navodeći da u Srbiji ima oko 12 hiljada slepih i slabovidih, Vulin je istakao da se mora voditi računa o tome da se na prvom mestu obezbede odgovarajuće obrazovne pretpostavke, a onda i sve druge, da bi mogli da žive u našoj zajednici, u društvu koje njima pripada koliko i bilo kome drugom.

    „Ukoliko nismo u stanju da omogućimo svakom slepom i slabovidom detetu da se obrazuje, napreduje, da se bori za svoju budućnost, onda se postavlja pitanje da li smo uspešni kao društvo i da li možemo tako da se ponašamo prema bilo kom članu svoje zajednice“, rekao je Vulin, dodajući da je neophodno da se podsetimo da su osobe sa invaliditetom važan deo našeg društva, da nisu nikakav teret i da su ljudi kao i svi drugi kojima je nekada potrebna pomoć.

    Dosadašnji predsednik saveza slepih Srbije, Milan Stošić, rekao je da sa zadovoljstvom može da konstatuje da je položaj slepih i slabovidih u odnosu na okruženje u priličnoj meri poboljšan u poslednje vreme.

    Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, izjavio je danas da su i ove godine predviđena značajna sredstva za podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom. „Predvideli smo značajna novčana sredstva za podsticaj zapošljavanja osoba sa invaliditetom, i ove godine je to 550 miliona dinara“, rekao je Vulin novinarima posle konstitutivne izborne sednice Skupštine saveza slepih Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]