Društvo

Završavaju se radovi na industrijskom koloseku od Rafinerije do pruge Beograd – Pančevo

Izvor: 
013info Pon, 07/02/2022 - 10:30Modernizacija pristupnog železničkog koloseka do Rafinerije nafte Pančevo se završava, saopštilo je preduzeće „RŽD Internešnl“. Sanacija je, navode, izvođena u režimu „zatvora koloseka“ rekordnom efikasnošću za Srbiju, zahvaljujući korišćenju ruske tehnologije za rekonstrukciju gornjeg stroja pruge.

“Tokom jednog „zatvora koloseka“ kompanija je 1,5-2 puta izvela veći obim radova na rekonstrukciji trupa pruge (donji i gornji stroj pruge) u odnosu na ugovorne ciljne parametre i opštu praksu izvođenja ovakvih radova u Srbiji”, objašnjavaju iz „RŽD Internešnl“. 

Dodaju da tehnologija rekonstrukcije železničkih koloseka, koji su u funkciji, omogućava da se tokom „zatvora“, odnosno tokom ranije određenog vremenskog perioda, kada se zaustavlja saobraćaj vozova na deonici, bez značajnog uticaja na saobraćaj vozova izuzetno efikasno organizuje redovni i kapitalni remont železničkih infrastrukturnih objekata.

“Pri tome, obezbeđuje se precizan i usaglašen rad mehanizacije i stručnjaka različitih profila, pošto se tokom „zatvora koloseka“, koji je na ovoj deonici trajao između 12 i 16 sati, odvija kompletan ciklus radova na sanaciji donjeg stroja pruge zajedno sa radovima na zameni gornjeg stroja koloseka”, preciziraju u saopštenju.

Kako navode, ovakva tehnologija se veoma primenjuje u Rusiji.

Zahvaljujući ovakvoj šemi sanacije pristupne železničke pruge rafinerija Pančevo, koja pripada „NIS“ a.d. je nastavljala sa proizvodnjom i kontinuiranom isporukom proizvoda svojim klijentima, što je, ističu, naročito važno, s obzirom na značaj preduzeća za energetsko snabdevanje regiona.

Radovi na industrijskom koloseku od Rafinerije Pančevo do pruge Beograd – Pančevo realizuju se u skladu sa ugovorom, koji su u avgustu prošle godine potpisali Investitor - „NIS“ a.d. i pobednik tendera - konzorcijum kompanija „Ingrap-Omni“ i „RŽD Internešnl“.

 
MarketingNajnovije vesti