• Završen prvi krug licitacije državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Pančeva – Najviša cena ponuđena u Banatskom Novom Selu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Vladisalava Maksimović, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj, govorila je o završetku prvog kruga licitacije državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Pančeva, navodi se na gradskom sajtu:
     
    – U prvom krugu davanje na zakup i korišćenje državnog poljoprivrednog zemljišta od 720 hektara ponuđenih, izlicitirano je 73 hektara. Zainteresovanih je bilo u tri katastarske opštine, Banatsko Novo Selo, Dolovo i Glogonj. Najviša cena jeste ponuđena u Banatskom Novom Selu površine od 40 hektara, gde je bilo i najviše zainteresovanih poljoprivrednika, njih šestoro je licitiralo i pobednik je licitirao za cenu od 76.400,00 dinara po hektaru. Drugo po redu je Dolovo, tu je jedna mala površina od dva hektara, i ostalih 31 hektar izlicitiran je u katastarskoj opštini Glogonj. Prosečna cena za 2021. godinu iznosi 531 evro po hektaru. Takođe, i ove godine licitacija se održala onlajn, uspešno je završena. Zemljište ide na 15 godina i ovih dana se sklapaju ugovori. Nakon ovog završenog prvog kruga, sklopljenih ugovora, krenućemo polako u proceduru i za drugi krug licitacije. Očekivani prihod od prvog kruga licitacije je 4,5 miliona dinara, od čega 40 odsto prihoda ostaje gradu Pančevu.

    Vladisalava Maksimović, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj, govorila je o završetku prvog kruga licitacije državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Pančeva:

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Od Stratišta Stazom sećanja

    Ekološki aktivista Radomir Orlović uložio je trud da se trasira i obeleži pešačka staza, koja od memorijalnog kompleksa posvećenom stratištu Jevreja, Srba i Roma, vodi ka Tamišu i selu […]