Pančevo, zima sneg 2019.
Ekonomija

Državna imovina Srbije u sedam firmi u Pančevu

Izvor: 
013info Pet, 21/01/2022 - 08:13U novopečenom registru privrednih subjekata u kojima Republika Srbija ima vlasništvo, koji vodi Agencija za privredne registre, od 314 subjekata 7 u nazivu ima Pančevo.

Država ima vlasništva u Industriji stakla u stečaju koja se i dalje vodi 3,2 hektara, sa 10 objekata na ukupno 805 m2 i dva posebna dela objekta sa dodatnih 628 m2.

Državno vlasništvo u Staklari je kroz Preduzeće za radno osposobljavanje i zapošljavanje invalida Specijalna stakla.

Država je vlasnik i Vodoprivrednog društva Tamiš Dunav doo koje ima tri posebna dela objekta sa ukup 1,5 hiljada kvadratnih metara.

Srbija je vlasnik i Poljoprivredne stručne službe Instituta Tamiš koji ima u 12 parcela 35 hektara, a u sedam objekata ukupno 2839 m2.

Država kao vlasnik navodi se i kod AD Stari Tamiš za poljoprivrednu proizvodnju gde državni Akcionarski fond ima osam posto akcija.

Kao državna navodi se i HIP Petrohemija koja je nedavno privatizovana kroz strateško partnerstvo sa NIS-om. Tu je državno vlasništvo grupisano u 75,2 posto akcija ove firme koja je sada pred privatizacijom i rukama NIS-a.

Najkrupniju imovinu, kroz firmu, država u Pančevu ima u AD Transnafti čije je sedište u Pančevu. 
 
Sve akcije su u rukama Republike Srbije, a Transnafta ima 33 objekta ukupne površine 15,2 hiljade kvadratnih metara. Uz to jedan poseban deo objekata na 432 m2, kao i 11 parcela na 7,5 hektara. Ipak, veći deo imovine Transnafte je na prostoru gradova Novi Sad i Zrenjanin, a imovinu imaju i u Baču, Titelu i Opovu.
 MarketingNajnovije vesti