Ekonomija

GLOGONJ: 13. Kupusijada okupila više stotina kupaca

Izvor: 
Dragan Vujačić Pon, 29/10/2018 - 17:11

U Glogonju je uspešno organizovana još jedna, 13. po redu Kupusijada na kojoj je svoje povrtarske proizvode predstavilo više od 20 proizvođača. Učestvovalo je i više udruženja žena, a bilo je svadbarskog kupusa za sve one koji su hteli da pojedu.

- Kupusijada je uspela, što potvrđuje veći broj izlagača i posetilaca, kaže Danail Vučkovski, predsednik Udruženja povrtara iz Glogonja.

Na Kupusijadi je najveću glavicu kupusa od 6 kilograma i 200 grama proizveo Vladimir Ljotić, koji nije član Udruženja povratara, a iza njega su se plasirali Bora Spasić, Marinel Muculj, poznati glogonjski povrtari.

Najbolju pitu od kupusa napravile su žene iz Banatskog Brestovca.

- Ova manifestacija treba da traje nekoliko dana i na njoj povrtari treba da predstave i ostale proizvode pasulj, kupus i drugo povrće. Samo tako čuće se više za Glogonj, koji ima vredne povrtare. S obzirom da se iz Beograda dođe za 30 minuta u Glogonj i poseta bi bila veća, poručuje Cvijan Mekić, profesor na Poljoprivrednom fakultetu.

Kupus se na Kupusijadi prodavao po ceni od 15 do 25 dinara, a bilo je futoškog kupusa, bravo, potomka, srpskog meleza i drugih vrsta. Karfiol se prodavao po ceni od 60 do 100 dinara.
MarketingNajnovije vesti