• Ima interesovanja za banatska vodoprivredna preduzeća. Među njima i pančevački „Tamiš Dunav“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Postoje zainteresovani kupci za četiri vodoprivredna preduzeća koja posluju u Zrenjaninu, Pančevu, Kovinu i Vršcu, a njihova privatizacija se može očekivati naredne godine, saopštilo je Ministarstvo privrede odgovarajući na pitanja Tanjuga.

    Radi se o Vodoprivrednom privrednom društvu „Srednji Banat“ doo Zrenjanin, Vodoprivrednom društvu „Tamiš Dunav“ doo Pančevo, Vodoprivrednom privrednom društvu „Podunavlje“ doo Kovin i Vodoprivrednom privrednom društvu „Južni 

    Na javni poziv tog Ministarstva, za sva četiri preduzeća stigla su pisma o zainteresovanosti, ali nije precizirano koliko je zainteresovanih za kupovinu ovih vodoprivrednih firmi.

    „U ovom trenutku možemo reći da postoji zainteresovanost za privatizaciju svih ovih preduzeća“, navodi se kratko u saopštenju.

    Ministarsvo privrede je napomenulo da su pisma o zainteresovanosti neobavezujuća i da će u postupku privatizacije moći da učestvuju i subjekti koji nisu poslali pismo po objavljenom javnom pozivu.

    „Dalje aktivnosti na sprovođenju postupka privatizacije i objavi javnih poziva za prodaju zavisiće od odluka Vlade Srbije o modelu i metodu privatizacije, što se očekuje tokom 2021. godine“, dodaje se u saopštenju.

    Prema objavljenim podacima na sajtu Ministarstva, ukupna vrednost kapitala ova četiri vodoprivredna preduzeća na dan 31. 12. 2019. godine bila je blizu 412 miliona dinara.

    Najvredniji je zrenjaninski „Srednji Banat“ sa nešto više od 143 miliona dinara, a najniža vrednost kapitala procenjena je u kovinskom „Podunavlju“, na nešto preko 83 miliona dinara.

     

    Radi se o Vodoprivrednom privrednom društvu „Srednji Banat“ doo Zrenjanin, Vodoprivrednom društvu „Tamiš Dunav“ doo Pančevo, Vodoprivrednom privrednom društvu „Podunavlje“ doo Kovin i Vodoprivrednom privrednom društvu „Južni Banat“ Vršac.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]

    VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

    Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. […]