• INVESTICIJA OD 250 MILIONA EVRA

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na jučerašnjoj, popodnevnoj sednici Gradskog veća usvojeni su i planovi detaljne regulacije i njihove izmene i dopune koji se tiču Južne zone i naselja Vojlovica.

    Ovom odlukom omogućena je investicija od više od 200 miliona evra u izgradnju gasno-parne elektrane bruto snage od 170 megavata u okviru Rafineriji nafte Pančevo objasino je pomoćnik gradonačelnika zadužen za urbanizam Slave Bojadžievski.

    – Na ovom planskom dokumentu Grad radi već dve godine i sada su se stvorili uslovi za usvajanje ovog dokumenta. I negde u oktobru će se otvoriti investicija vredna oko 250 miliona evra za izgredanju termoelektrane-toplane. Ovo je više puta bilo predmet javnih rasprava i  urađane je strateška procena o uticaju na živtno sredinu koja je u skladu sa zakonima, propisima i normativima – brazložio je on.

    Usvojena je Odluka koja dozvoljava da u okviru pančevačke Rafinerije bude izgrađeno privremeno skladište za opasni otpad, koji se već nalazi u krugu fabrike. Bojadžievski objašnjva da je reč o visikom standardima u oblasti zaštite životne sredine, odnosno višim od prethodnih, te će sada otpad koji već postoji biti bezbednije uskladišten.

    Gradsko veće je uslovjilo i Odluku o izradi plana detaljne regulacije radi proširivanja reciklažnog centra komapanije „Božić i sinovi”.

    Usvojen je i nacrt odluke o izmeni Plana generalne regulacije Kačareva na zahtev te Mesne zajednice, kako bi se proširio turističko rekreativni kompleks oko jezera u tom selu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija