Petrohemija Foto: Petrohemija
Ekonomija

Menadžment Petrohemije razgovarao sa sindikalcima - tema povećanje plate i štrajk

Izvor: 
013info Pet, 16/10/2020 - 15:41

Dan posle najave štrajka u HIP Petrohemiji, iza čega stoje sva tri reprezentativna sindikata, na inicijativu odbora direktora ove državne kompanije na čelu sa generalnim direktorom Velimirom Unkovićem održan je sastanak sa sindikalnim liderima.

Sindikalci su u njihovom Informatoru posle sastanka objavili da konkretnog dogovora sa menadžmentom nije bilo.

Navode i da se razgovaralo o zahtevu sindikata da se plate povećaju za 20 procenata i štrajku koji je najavljen za 26. oktobar.

Sindikati navode da je menadžment izrazio spremnost za nastavak razgovora o poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih.

Kako prenose, generalni direktor je konstatovao da je poslovodstvo svesno da su zarade značajno obezvređene u poslednjih 11 godina i da nisu u skladu sa dobrim proizvodnim rezultatima za koje su zaslužni svi zaposleni.

On je, prenose sindikati, naglasio da pitanje zarada prema mišljenju Radne grupe Vlade Srbije treba rešavati posle izbora nove Vlade Srbije.

Sindikati navode da ne odustaju od svojih zahteva i štrajka najavljenog za 26. oktobar.

Pored povećanja osnovice plate za 20 posto, sindikati traže i smenu čitavog menadžmenta Petrohemije kome "na dušu" stavljaju nedostatak i sabotiranje socijalnog dijaloga.

 
MarketingNajnovije vesti