• Novi investitor želi da kupi zemljište u Pančevu, a evo i šta bi trebalo da se gradi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Skupština grada Pančeva trebalo bi da na sutrašnjoj sednici usvoji Predlog rešenja o otuđenju neizgrađenog građevisnkog zemljišta u Severnoj poslovnoj zoni, a po kojem bi se zemljište površine 23ha 16a 90m2 za nešto više od 178 miliona dinara prodalo neposrednom pogodbom kompaniji Naval Box-CAL d.o.o Beograd.

    U predlogu se kaže da je projekat izgradnje postrojenja za dizajniranje i razvoj specijalizovanih transportnih kontejnera u Pančevu koji će se izgraditi na ovoj katastarskoj parceli, projekat od značaja za Republiku Srbiju.

    Kompanija Naval Box-CAL je 11. februara ove godine dostavila Razvojnoj agrenciji Srbije pismo o namerama iz koga možemo da saznamo da je zapravo ova firma filijala nemačke firme MK-Kliniken AG.

    Kako stoji u pismu o namerama, kompaniji je potrebno zemljište za izgradnju fabrike i prostora za skladištenje kontejnera i izrazila je želju da to bude u Pančevu, te da želi da ovo zemljište kupi po tržišnoj ceni i da ne traži nikakve podsticaje niti grantove.

    – Počevši od marta 2020. želimo da izgradimo fabriku od 10.000 m2 sa planiranim investicijama u zemljište, objekte, materijal, opremu i delove u iznosu oko 10 miliona EUR. Naš plan zapošljavanja je još uvek u razradi, ali uključiće oko 50 zaposlenih s punim radnim vremenom, u prve dve godine, kaže se u ovom pismu o namerama.

    Procenjuje se da če reaalizacija projekta u narednih 10 godina dovesti do dodatnih 60 miliona evra investicija, a plan je da se izgradi oko 100.000 kvadrata koji će se sastojati od fabričkog i kancelarijskog prostara.

    Sudeći po pismu o namerma, kompanija planira da do 2030. godine zaposli 1000 ljudi.

    Pismo o namerama nam razjašnjava i o kakvoj se firmi radi.

    Godine 1984, osnivač firme MK-Kliniken AG, g. Ulrih Marsej, imao je viziju da obezbeđuje kvalitetnu medicinsku negu starijim osobama u stanju potrebe. Tada je položio osnove za kompaniju koja će postati jedan od vodećih privatnih bolničkih operatera za negu i rehabilitaciju starih u Nemačkoj, sa 60 objekata sa 8.083 kreveta i preko 5.000 zaposlenih u 13 federalnih država.

    G. Marsej, predsednik odbora firme MK-Kliniken AG, je inovator i preduzetnik sa istorijatom razvoja dokazano uspešnih biznisa. Njegove investicije u medicinskoj industriji i oblasti nekretnina dale su veoma dobre rezultate. Godine 2017., kompanije koje su u većinskom vlasništvu g. Marseja generisale su promet od oko 230 miliona evra. Investicioni fokus g. Marseja u medicinskoj industriji usmeren je na pacijente – na profesionalno i efikasno ispunjavanje njihovih potreba.

    Osim ogromnog iskustva na nemačkom tržištu, MK-Kliniken AG takođe je osnovao i vodi nekoliko bolnica u Africi. Recimo, 2007. godine je MK-Kliniken AG kompletno rekonsruisao bolnicu Centro Medico La Paz u Ekvatorijalnoj Gvineji i opremio je najmodernijom infrastrukturom i opremom. Nakon višemesečnog napornog rada i znatnih investicija, ovaj medicinski centar započeo je sa radom sa 127 kreveta i medicinskim prostorijama uključujući urgentnu ambulantu, porodilište, hirurške sale, intenzivnu negu, opštehirurško odeljenje itd. Kao bolnica sa najnaprednijom medicinskom opremom, koja radi u skladu sa najstrožim međunarodnim standardima, Medicinski centar La Paz beleži konstantan rast.

    Godine 2016., firma MK-Kliniken AG odlučila je da krene novim putem i prodala je većinu svojih objekata jednom investicionom fondu iz Francuske, iskoristila je svoje veliko iskustvo u oblasti medicine i nekretnina i investirala u nove perspektivne projekte i tehnologije. Kao deo ove nove strategije, ova kompanija je otvorila kancelariju u Beogradu koja vodi poslove vezano za razvoj novih proizvoda.

    Jedan takav projekat je dizajniranje i razvoj specijalizovanih transportnih kontejnera koji se brzo mogu montirati/spajati radi formiranja životnog i radnog prostora prema potrebama klijenata. Ovi kontejneri su nov i inovativan proizvod s obzirom da ispunjavaju sve međunarodne standarde za transportne kontejnere, a da pritom omogućavaju fleksibilnost u montaži i privođenju nameni.

    U ovom cilju, MK-Kliniken AG otvorio je filijalu u Srbiji; NAVAL BOX-CAL-d.o.o. Beograd, koja planira da otvori liniju za završne radove na montaži kontejnera u Pančevu, Srbija.

    Kompanija NAVAL BOX-CAL će imati 15 dana od zaključenja ugovora da isplati kupoprodajnu cenu.

     

     

     

    Skupština grada Pančeva trebalo bi da na sutrašnjoj sednici usvoji Predlog rešenja o otuđenju neizgrađenog građevisnkog zemljišta u Severnoj poslovnoj zoni, a po kojem bi se zemljište površine 23ha 16a 90m2 za nešto više od 178 miliona dinara prodalo neposrednom pogodbom kompaniji NAVAL BOX-CAL d.o.o Beograd.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]

    VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

    Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. […]