Foto: pixabay
Ekonomija

Pančevačkoj Higiji oduzeta dozvola za rad sa otpadom u Sremskoj Mitrovici

Izvor: 
013info Sre, 12/01/2022 - 14:05Pančevačkoj firmi Higia Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i ekologiju oduzeo je dozvolu za skladištenje opasnog i neopasnog otpada na lokaciji u Sremskoj Mitrovici. 
 
Ovakva odluka je doneta zbog neopostupanja u skladu sa zakonom i propisima u oblasti upravljanja otpadom, a u toku obavljanja delatnosti skladištenja opasnog i neopasnog otpada. 
 
Higiji je zabranjen dalji prijem i skladištenja otpada na toj lokaciji, a ta firma je obavezana da primeni obavezne mere zaštite životne sredine, zdravlja ljudi i materijalnih dobara po prestanku rada. 
 
Higija je na ovom prostoru imala dozvolu za prijem širokog spektra otpada, za godišnje količine od 2,5 hiljada tona neopasnog otpada godišnji, s tim što maksimalni dnevni ulaz nije smeo da premaši 30 tona, niti da u skladištu bude više od 200 tona istovremeno. 
 
Za opasni otpad godišnja količina je bila 8,4 hiljada tona godišnje, maksimalni dnevni ulaz 50 tona, a niti u jednom momentu količina nije smela da premaši 500 tona. 
 
 MarketingNajnovije vesti