Pančevo, snimak s robne kuće
Ekonomija

Pančevo dobija novu industrijsku zonu - Na 91 ha predviđene grinfild investicije

Izvor: 
ekapija Pet, 25/06/2021 - 11:08


Planom detaljne regulacije severne industrijsko-poslovno-proizvodne zone 3 u Pančevu, koji je na rani javni uvid oglasila tamošnja gradska uprava, predviđena je izgradnja grinfild industrije kao pretežne namene uz morućnost gradnje i drugih kompatibilnih namena. Okvirna površina obuhvata plana iznosi oko 91 ha.
 
- Severna industrijska zona treba da postane novi proizvodni kompleks društveno-ekonomskog razvoja grada Pančeva, odnosno generator privrednog rasta - navodi se u planu.
 
Planirana je gradnja svih vrsta proizvodnih i poslovnih objekata koji spadaju u kategoriju malih i srednjih preduzeća, odnosno gradnja svih vrsta objekata sa namenama koje neće imati negativnih uticaja na neposredno i šire okruženje.
 
U okviru površina ostale namene, a između različitih proizvodnih/poslovnih objekata postavlja se zaštitno zelenilo. Parcele treba da budu zaštićene od vetra, prekomernog osunčanja, uticaja saobraćajnog zagađenja i slično, piše eKapija.
 
Na ovom području trenutno postoji nekoliko izgrađenih objekata na parcelama koje su u privatnom vlasništvu. Na terenu postoje još i atarski putevi a uz južni i jugoistočni deo obuhvata i kanali. Osim objekata komunalne infrastrukturne mreže, u obuhvaćenom prostoru nema drugih javnih sadržaja.
 
Za zadovoljenje saobraćajnih potreba naselja planirana je saobraćajna mreža sa odgovarajućim kapacitetima koja će obezbediti bezbedno, efikasno i racionalno funkcionisanje saobraćajnog sistema ovog dela naselja.
 
Obrađivač plana je JP Urbanizam Pančevo, a rani javni uvid trajaće u narednih 15 dana.MarketingNajnovije vesti