• PANČEVO: HIP-Petrohemija preduzela brojne mere povodom širenja koronavirusa

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    HIP-Petrohemija nastavlja da posluje u uslovima vanrednih okolnosti, u skladu sa donetim merama Vlade Republike Srbije i povećanim merama zaštite u kompaniji. Kako bismo sprečili širenje koronavirusa (COVID-19) i umanjili rizik po zaposlene svakodnevno preduzimamo mere da bismo zaštitili svoje zdravlje i zdravlje kolega, saopšteno je iz HIP Petrohemija,

     

    – U kompaniji su precizno definisani načini prevencije, ali i načini reagovanja u slučaju pojave zaraze korona virusom. HIP-Petrohemija kontinuirano prati preporuke zdravstvenih stručnjaka i nadležnih državnih organa, na osnovu kojih se blagovremeno preduzimaju sve neophodne sanitarne i bezbednosne mere u cilju da se sačuva zdravlje zaposlenih.  Dodatno su pojačane higijenske  mere, dezinfekcija prostora, nabavljene su zaštitne maske i rukavice, kao i dodatne količine sredstava za dezinfekciju ruku, kaže se u saopštenju.

     

    Saopšteno je i da u cilju bezbednosti i zaštite zdravlja zaposlenih nakon proglašenja vanrednog stanja, uvedenih zabrane kretanja i ukidanja javnog prevoza doneta je odluka da se proces rada organizuje uz minimalno angažovanje zaposlenih. Smenski rad je umesto u tri smene od po 8 sati organizovan u dve smene od po 12 sati. Deo zaposlenih je upućen na korišćenje preostalih dana godišnjih odmora za 2019. godinu i na rad od kuće, a prvenstvo je dato zaposlenima starijim od 60 godina i roditeljima dece do 12 godina.

     

    – Za zaposlene koji putuju iz Beograda do Pančeva i iz Zrenjanina do Elemira i nazad obezbeđen je organizovani prevoz autobusima, a za zaposlene iz Pančeva, nakon ukidanja gradskog saobraćaja, obezbeđen je kombi prevoz, dodaju iz HIP Petrohemije.

     

    Ukinuta su službena putovanja u inostranstvo, a zaposlenima je naloženo da sastanke obavljaju elektronskim sredstvima komunikacije.

     

    Na snazi su posebne mere za eksterne poslovne partnere i izvođače radova, a do daljeg su zabranjene sve posete i obilasci proizvodnih pogona koji nisu neophodni.

     

    Čitavim procesom upravlja petrohemijski Tim za pripravnost i reagovanje na HSE događaje, koji je formiran sa ciljem da planira aktivnosti, prati situaciju i rešava svakodnevne probleme sa kojima se suočavaju zaposleni u novim okolnostima izazvanih koronavirusom. Zaposleni HIP-Petrohemije se o aktuelnoj situaciji u vezi sa koronavirusom svakodnevno informišu putem internog kompanijskog glasila Informator i putem svojih rukovodilaca, a u cilju unapređenja komunikacije kreirana je posebna sekcija na našem intranet portalu.

     

    HIP-Petrohemija kao društveno odgovorna kompanija u potpunosti je posvećana cilju da se sačuva zdravlje zaposlenih i nastavlja da prati sve preporuke zdravstvenih stručnjaka i nadležnih državnih organa o sprečavanju širenja koronavirusa, objašnjavaju iz HIP Petrohemija.

     

    HIP-Petrohemija nastavlja da posluje u uslovima vanrednih okolnosti, u skladu sa donetim merama Vlade Republike Srbije i povećanim merama zaštite u kompaniji. Kako bismo sprečili širenje koronavirusa (COVID-19) i umanjili rizik po zaposlene svakodnevno preduzimamo mere da bismo zaštitili svoje zdravlje i zdravlje kolega.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]

    VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

    Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. […]

    PANČEVO: Od četvrtka suzbijanje larvi komaraca

    Društvo za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju EKO-SAN PLUS D.O.O. započeće tretman suzbijanja larvi komaraca na teritoriji grada Pančeva od četvrtka, 4. aprila. […]