Petrohemija, upravna zgrada
Ekonomija

PANČEVO: PENG staje sutra a čitava Petrohemija 20. marta zbog remonta i investicija

Pančevo, Čet, 07/03/2019 - 20:16
Vladimir Đoković


Petrohemijska fabrika PENG 8. marta će početi sa zastojem u proizvodnji koji će trajati 55 dana, a fabrika Etilen i ostale fabrike Petrohemija na lokaciji Pančevo zaustaviće proizvodnju 20. marta i zastoj će potrajati 35 dana, saopštila je ova kompanija.

- Najznačajnije aktivnosti tokom remonta biće usmerene na realizaciju investicija od kojih su ključne reinstrumentacija i automatizacija upravljanja radom kompresora u fabrici Etilen i revitalizacija hiperkompresora u fabrici PENG. Sledeća velika investicija u 2019. godini je povećanje obima proizvodnje u fabric polietilena visoke gustine (PEVG), koja će biti realizovana tokom leta, izjavio je Miša Bulajić, izvršni direktor funkcije proizvodnje i tehničke podrške u Petrohemiji.

Investicioni projekti ukupno su vredni oko 18,3 miliona evra a imaće maksimalan efekat na ukupno poslovanje kompanije, saopšteno je iz Petrohemije i objašnjeno da je “ovo najveća investirana suma u HIP Petrohemiji u poslednjih 30 godina, a projekti će biti finansirani iz sopstvenih sredstava kompanije”.

Tokom zastoja proizvodnje biće realizovane remontne aktivnosti na procesnoj opremi i u ostalim pogonima, saopšteno je iz Petrohemije, a “remontne aktivnosti obezbediće nastavak bezbednog i efikasnog rada kompanije”.
MarketingNajnovije vesti