Petrohemija, upravna zgrada
Ekonomija

PANČEVO: Petrohemičari u utorak ponovo o otvorenim pitanjima sa predstavnicima Vlade Srbije

Pančevo, Pon, 15/04/2019 - 10:42
Vladimir Đoković


U utorak će otvorena pitanja u Petrohemiji biti razmatrana na sednici Radne grupe za rešavanje statusa preduzeća u petrohemijskoj industriji, najavljeno je preko fabričkog glasila Informator, a sasanak će biti održan u Ministarstvu rudarstva i energetike.

Tokom marta Petrohemičari koji imaju svoju radnu grupu, a čine je predstavnici sindikata i predstavnici zaposlenih, prvo je gostovala u Beogradu na sastanku Radne grupe a zatim je i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić obavio razgovore u toj fabrici.

Tada je najavljeno da će se 14. aprila u Beogradu, posle sagledavanja poslovnih rezultata Petrohemiju u prvom kvartalu 2019. godine, ponovo razgovarati o “otvorenim pitanjima”.

Do ove serije razgovora dolazi posle inicijative više od hiljadu zaposlenih u Petrohemiji da im se popravi materijalni status, odnosno povećaju zarade.

Povećanje koje su tražili u stvari je vraćanje plata na nivo od pre 10 godina kada sui m plate prepolovljene.

Petrohemija je proteklih godina uspešno poslovala i ostvarivala dobitak, a Vlada Srbije je regulisala veliki dug koji je ova državna kompanija imala prema Naftnoj industriji Srbije.

Privatizacija Petrohemije jedna je od nekoliko tema o kojima Vlada Republike Srbije razgovara sa MMF-om.

 
MarketingNajnovije vesti