• PANČEVO: Sindikati Petrohemije „zamrzli“ štrajk – potpisan aneks kolektivnog ugovora

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Tri dana pred najavljeni početak štrajka u državnoj HIP Petrohemiji sindikati i direktori postigli su dogovor i potpisali aneks kolektivnog ugovora – pa je štrajk „zamrznut“, saznaje 013info. 
     
    Deo dogovora je da se detalji dogovorenog ne iznose u javnost kako ne bi omeli dalje razgovore i realizaciju dogovorenog. 
     
    Tri reprezentativna sindikata su u štrajk krenula tražeći povećanje plata od 20 odsto i smenu kompletnog rukovodstva zbog nedostatka dijaloga. Usledio je socijalni dijalog u Petrohemiji, svakodnevni sastanci, a poslednja poznata ponuda menadžementa bila je da se Petrohemičarima podeli nagrada od 20 procenata oktobarske plate i za 50 odsto poveća iznos toplog obroka.
     
    Razgovor o povećanju plata, kojeg u Petrohemiji nema već 11 godina, u toj ponudi bio je odložen za period posle formiranja nove Vlade Srbije.
     
    Sindikati su na tu ponudi išli kontraponudom – nekoliko dana kasnije očigledno se došlo do kompromisa čiji detalji nisu poznati. 
     
    Tokom vikenda nova vlada biće izabrana a Petrohemičari očigleno neće biti prvi koji će je dočekati sa štrajkom. 
     

    Tri dana pred najavljeni početak štrajka u državnoj HIP Petrohemiji sindikati i direktori postigli su dogovor i potpisali aneks kolektivnog ugovora – pa je štrajk zamrznut, saznaje 013info. 

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija