• PANČEVO: Utvašima kasni plata, a SDPR knjiži dobit od 2,5 milijardi dinara?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Samostalni sindikat Utva – avioindustrije saopštio je zaposleni u ovoj fabrici nisu još uvek dobili zaradu za decembar 2019. godine. Sindikalni poverenik Slobodan Kostić za portal 013info naglašava da se to događa posle niza godina redovnih isplata primanja.

    – Utvašima opet kasni plata. Posle niza godina redovnih primanja od preuzimanja Utve od strane SDPR-a utvaši nisu dobili zaradu za decembar 2019. Iako se već naslućivalo par zadnjih meseci da će se teško isplaćivati zarade jer SDPR nije uspeo da uposli sve radnike UTVE to se dogodilo u 2020. godini i to posle objave SDPR da je 2019 godinu završio sa 2500000000 din dobiti. Sumnjamo u njihovu dobit jer znamo da je cela odbrambena industrija u gubicima, čim se pojavi ministar Vulin i počne da hvali odbrambenu industriju, znamo da se upalio crveni alarm, navodi se u pisanoj izjavi za 013info Slobodana Kostića.

    Kako se navodi, SDPR duguje milione radnicima Utve za dnevnice u Iraku već tri godine, neki radnici su počeli da tuže, a počele su i tužbe i za neisplaćene razlike u ceni rada.

    – Nikad više radnici nisu napuštali Utvu, nego od kada je preuzeo SDPR i stvorio lošu situaciju u firmi da radnici odlaze u privatne firme za istu platu, a sve su veći zahtevi za dobrovoljni tehnološki višak. Pa gospodo direktori ako vam je tolika dobit u čemu je onda problem da isplati te zaradu radnicima i dnevnice od pre par godina da bi izbegli suđenja, zato sa razlogom sumnjamo u vašu dobit u 2019. godinu, navodi se u pisanoj izjavi poverenika Kostića.

    U Utvi avioindustriji prema podacima sindikata ukupno je angažovano oko 200 radnika, od čega je do 160 zaposlenih na neodređeno vreme.

     

    Samostalni sindikat Utva – avioindustrije saopštio je zaposleni u ovoj fabrici nisu još uvek dobili zaradu za decembar 2019. godine. Sindikalni poverenik Slobodan Kostić za portal 013info naglašava da se to događa posle niza godina redovnih isplata primanja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]

    VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

    Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. […]