Petrohemija Foto: Petrohemija
Ekonomija

PANČEVO: Zastoj proizvodnje u Petrohemiji. Moguć pojačan plamen na baklji i buka

Izvor: 
013info Čet, 30/04/2020 - 12:38

U HIP-Petrohemiji, danas počinje zastoj u proizvodnji u fabrici Etilen i ostalim proizvodnim postrojenjima u Pančevu, saopšteno je iz ove kompanije.

Kompanija  u  zastoj  ulazi  sa  spremnim  zalihama  petrohemijskih proizvoda.  Sve  planske obaveze koje ima prema domaćim i ino kupcima, HIP-Petrohemija će nastaviti da izvršava i tokom zastoja, sa ciljem da tržište bude uredno snabdeveno petrohemijskim proizvodima.

Tokom zastoja biće realizovane aktivnosti provere funkcionalnosti i tehnološkog čišćenja procesne opreme,što će obezbediti bezbedno pokretanje i efikasan rad petrohemijskih fabrika u periodu nakon zastoja.

Prilikom zaustavljanja fabrika može se očekivati pojačana pojava plamena na baklji praćena bukom kao posledica poštovanja bezbednosnih procedura prilikom planskog zaustavljanja procesa rada. Sve radne aktivnosti tokom zastoja proizvodnje u HIP-Petrohemiji u potpunosti su usklađene sa važećim bezbednosnim procedurama kompanije, a sve u cilju bezbednosti i zaštite zdravlja zaposlenih, kao i zaštite radne i životne sredine. O zaustavljanju fabrika obaveštene su sve nadležne institucije, dodaje se u saopštenju.

 
MarketingNajnovije vesti