• PANČEVO: Žetva suncokreta na polovini

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pančevački ratari su uveliko u poslu. Žetva suncokreta je u toku. Suncokret je druga kultura po broju hektara koje zauzima. U pančevačkom ataru žetva se odvija na više od 15.000 hektara. Ove godine rod je dobar, kvalitet takođe, pa se očekuje da su proizvođači zadovoljni. Ali, nije tako.

    Kao i prethodnih žetvi i berbi proizvođači su nezadovoljni ponuđenom cenom. Takozvanom akontnom cenom, koja je prvo iznosila 24, pa sada 30 dinara za kilogram suncokreta.
    Bez obzira što je rod dobar i kreće se oko 2.500 kilograma po lancu ne možemo se nadati ničem dobrom. Cena je mala i pitanje je hoćemo li izvući uloženo,-kaže Nemanja Petrović, poljoprivrednik iz Starčeva.
    S njim je saglasan Željko Sefkerinac iz Bantskog Novog Sela, koji ističe da je žetva ove uljarice prešla 60 posto i očekuje da se u narednih desetak dana završi.
    Paori su, inače u dilemi hoće li se žetva suncokreta završiti, dok berba kukuruza ne počne. Kukuruz je, inače kako zemljoradnici kažu u odličnom stanju i ove godine očekuje se dobar rod.

    Pančevački ratari su uveliko u poslu. Žetva suncokreta je u toku.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija