Petrohemija, upravna zgrada
Ekonomija

PETROHEMIJA: Formirana Radna grupa za veće plate – traže sastanak sa rukovodstvom

Pančevo, Pet, 01/03/2019 - 07:25
Vladimir ĐokovićU četvrtak, 28. februara, Radna grupa radnika Etilena sastala se sa predstavnicima reprezentativnih sindikata HIP Petrohemije. Odlučeno je da formiraju zajedničko radno telo koje će ubudue raditi i izdavati zajednička saopštenja.

- Dogovoreno je da se u što kraćem roku zakaže sastanak sa rukovodstvom Petrohemije. Apelujemo na sve ostale zaposlene koji do sada nisu imali priliku da podrže opravdane zahteve za povećanje zarade da svojim potpisom se priključe ostalim zaposlenima koji su do sada dali podršku. U roku od nekoliko dana prikupljeno je preko 600 potpisa, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Sindikati i radno telo radnika Etilena su obavezali da ubuduće ka zaposlenima i javnosti po ovoj temi nastupaju samo zaedničkim saopštenjima.

Do zajedničkog delovanja došlo je posle inicijative grupe radnika Etilena da se zatraži povećanje plate za 50 odsto. Petrohemičarima su zarade prepolovljene pre desetak godina. Zajedničko delovanje dogovoreno je na zboru radnika održanom u ponedeljak kome su prisustvovali predsednci sindikata i generalni direktor Velimir Unković.
MarketingNajnovije vesti