Petrohemija 6. jun Foto: D. Č. (fb)
Ekonomija

PETROHEMIJA PANČEVO: Buka i pojačan plamen posledice kratkotrajne obustava rada - bez uticaja na životnu sredinu

Pančevo, Pet, 07/06/2019 - 15:26
Aleksandar Stojković


Usled poremećaja proizvodnje u fabrici Etilen u četvrtak, 6. juna 2019. godine, u 21 sat i 15 minuta došlo je do kratkotrajne obustave rada ove fabrike. Zaustavljanje procesa rada fabrike Etilen obavljeno je u skladu sa radnim uputstvima uz strogo poštovanje bezbednosnih pravila na način da je rasterećena oprema, a višak fluida iz procesnih posuda je spaljen na baklji, što je za posledicu imalo pojavu buke i pojačanog plamena na baklji, saopšteno je iz HIP-Petrohemije.

Sve aktivnosti u fabrici Etilen prilikom restarta proizvodnje realizovane su uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije. Nije bilo uticaja na radnu i životnu sredinu, a sve nadležne institucije su blagovremeno obaveštene, naglašava se u saopštenju 

U ovom trenutku radi se na postepenom podizanju kapaciteta rada fabrike Etilen, a proizvodnja u ostalim proizvodnim celinama HIP-Petrohemije stabilno funkcioniše.

Podsećamo, da je HIP-Petrohemija u prethodnom periodu realizovala investicione i remontne aktivnosti, najveće u poslednjih 30 godina. Za potpuno podešavanje rada novih sistema i procesne opreme predviđen je period testiranja, koji je još uvek u toku.

Kontrole svih postrojenja redovno se obavljaju, a u skladu sa bezbedonosnim procedurama kompanije, u slučaju potrebe preduzimaju se neophodne mere i radnje u cilju sprečavanja uticaja na radnu i životnu sredinu, uz istovremeno merenje svih relevantnih parametara. 
MarketingNajnovije vesti