Petrohemija Foto: Petrohemija
Ekonomija

Petrohemija uvela interne mere posle uvođenja vanrednog stanja

Pančevo, Sre, 18/03/2020 - 07:56
Vladimir Đoković


HIP Petrohemija je 16. marta posle uvođenja vanrednog stanja uvela nove mere predostrožnosti radi sprečavanja širenja koronavirusa u toj kompaniji, objavljeno je u njihovom Informatoru.

Direktorima i rukovodiocima organizacionih celina naloženo je da se procesi rada organizuju uz minimalno angažovanje zaposlenih upućivanjem zaposlenih na preostale dane godišnjeg odmora iz 2019. godine, upućivanjem na rad kod kuće koji će se vrednovati kao redovan rad zaposlenih koji nemaju taj godišnji a čije prisustvo u fabric nije neophodno, i plaaćenim odsustvom za zaposlene koji su odlukom nadležnog organa stavljeni  u izolaciju.

Pri raspodeli odsustva sa radnog mesta prvenstvo se daje osobama starijim od 60 godina i roditeljima dece do 12 godina – za jednog roditelja.

Ukinute su dnevne rekreacije i zdravstvene rehabilitacije.

Za Petrohemičare koji putuju iz Beograda od 17. marta promenjen je režim rada i organizovanog prevoza, pa će raditi od 7.30 do 15.30 sati a radnim danima saobraćaće dva autobusa (Vidikovac – Pančevo i Novi Beograd – Pančevo, i obrnuto), a autobuski prevoz po fabričkom krugu u Pančevu se ukida.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti