Sajam zapošljavanja

Poslodavci ponudili 220 radnih mesta nezaposlenima

Pančevo, Sre, 06/04/2016 - 18:43
Tanja MarinNa Korzou je danas održan 17. Sajam zapošljavanja koji uz podršku Grada Pančeva organizuje pančevačka filijala Nacionalne službe za zapošljavanje. Na ovogdišnjem sajmu učestvovalo je 34 posladavca, koji su velikom broju nezaposlenih u Pančevu ponudili nešto više od 220 radnih mesta. 

Sajam zapošljavanja je bio prilika da se nezaposleni sretnu sa potencijalnim poslodavcima i pronađu odgovarajuće radno mesto, tačnije pronađu zaposlenje. Pančevačka filijala Nacionalne službe za zapošljavanje poslala je pred Sajam zapošljavanja poziv za 1500 od više od 11000 nezaposlenih koji se nalaze u evidenciji. Prema analizama na ovakvim sajmovima između 20 i 25 procenata nezaposlenih uspe da pronađe zaposljenje, istakao je gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov. On je dodao da se ove godine u evidendiciji nalazi oko 600 nezaposlenih manje nego u istom periodu prošle godine

sajam zaposljavanja.jpg

Kao i prethodnih godina najveći broj poslodavaca, koji su nezaposlenima ponudili radna mesta, je tražilo zanatlije, poput šivača i krojača, veliki broj radnih mesta bio je namenjen ugostiteljima, vozačima i nezaposlenima sa srednom stručnom spremom. 

sajam zaposaljavanja.jpg

Sajam zapošljavanja je jedna od mera aktivne politike zapošljavanja koju sprovodi Grad u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje u sladu sa Lokalnim akcionim planom za zapošljavanje u 2016. godini. U okviru tog plana Grad je na Sajmu predstavio i programe samozapošljavanja, ‚‚Studentske letnje prakse" i stručne prakse, a svi zainteresovani su mogli i da konkurišu za neki od njih. 

sajam zaposljavanja.jpg

Sa druge strane, na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje svi zainteresovani su mogli da dobiju savete kako da kod poslodavaca konkurišu za posao, kako da napišu CV, ili, u slučajevima kada predugo čekaju na posao, kako da se prekvalifikuju za neka deficitarna zanimanja. Savetnici ove službe su predstavili i ostale usluge i programe koje NZS pruža nezaposlenima.

T.M.

 
MarketingNajnovije vesti