• Psihijatrijskoj bolnici u Kovinu 13 miliona iz Pokrajine za novu opremu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Direktorka Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti ,,Kovin“ u Kovinu, dr Jovanka Petrović prisustvovala je u Novom Sadu svečanoj dodeli ugovora o finansiranju ove zdravstvene ustanove u iznosu od 13.380.000,00 dinara.

    Na osnovu Javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo za dodelu sredstava za finansiranje odnosno sufinansiranje izgradnje, održavanja i opremanja zdravstvenih ustanova u 2023. godini, Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti ,,Kovin“ u Kovinu su dodeljena sredstva u ukupnom iznosu od 13.380.000,00 dinara za nabavku nove opreme.

    Od ukupnih sredstava, 3.000.000,00 dinara biće izdvojeno za kupovinu injektorskog sistema najnovije generacije za CT skener i 10.380.000,00 dinara za kupovinu sistema za arhiviranje medicinskih studija sa dve dijagnostičke radne stanice, kompatibilni sa sistemom za kompjuterizovanu tomografiju.

    ,,Sva opredeljena sredstva za medicinsku opremu doprinose unapređenju sveobuhvatne dijagnostike i poboljšanju kvaliteta zdravstvene zaštite naše ustanove. Uvođenje injektorskog sistema i Sistema za arhiviranje medicinskih studija, našoj ustanovi omogućiće kompletno dijagnostičko sagledavanje pacijenta u bolničkom i dnevno-bolničkom zbrinjavanju, kao i u ambulantnom tretmanu koji zahteva dijagnostičke procedure. Injektorski sistem – KONTRAST pružiće postizanje preciznijih rezultata, sledljivosti izveštaja i još detaljniju pretragu. Sistemi poseduju integrisanu vezu koja digitalizaciju i zapis slike priprema tako da dostupnost tom materijalu skraćuje vreme, a uvod u skrining pacijenta omogućava brži protokol sprovođenja dijagnostičkog postupka. CT uređaj će omogućiti rano otkrivanje neuroloških bolesti, dijagnostiku ostalih psihijatrijskih poremećaja i detekciju u ranim fazama telesnih promena, kao i mogućnost da se ista prati i kontroliše putem baze podataka. Zahvaljujem Vladi AP Vojvodine i Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo na stalnoj podršci i kontinuiranom ulaganju u našu bolnicu.“ istakla je v. d. direktora SBPB ,,Kovin“ dr Jovanka Petrović, specijalista psihijatrije.

    Direktorka Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti ,,Kovin“ u Kovinu, dr Jovanka Petrović prisustvovala je u Novom Sadu svečanoj dodeli ugovora o finansiranju ove zdravstvene ustanove u iznosu od 13.380.000,00 dinara.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]

    VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

    Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. […]