• Ubrzanje oko strateškog partnerstva za pančevačku HIP Petrohemiju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Posle prošlonedeljne posete generalnog direktora Gaspromnjefta Aleksandra Djukova predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću došlo je do ubrzanja oko rešavanja budućnosti HIP Petrohemije. 
     
    Neka očekivanja govore da bi se Vlada Srbije već na sutrašnjoj sednici mogla izjasniti o modelu i načinu privatizacije državne Petrohemije. O brzini, svedoči i angažovanost u tri sindikata te kompanije koji su već poslali svoje predloge za predstavljanje u budućnost državnoj tenderskoj komisiji. 
     
    Kako smo saznali, sindikati su odlučili da za člana predlože Zorana Obradovića, predsednika Sindikata inženjera i tehničara – Nezavisnost, dok su njegovi zamenici Novica Kocić, predsednik Samostalnog sindikata i Branko Rašeta predsednik sindikata Pravda u Petrohemiji. 
     
    Nezvanično nam je objašnjeno da će sindikalni predstavnici zajednički raditi kako bi obezbedili što bolje uslove za zaposlene u predstojećem procesu. 
     
    Sindikati očekuju da biti pozvani na razgovore gde će čuti više detalja o procesu traženja strateškog partnera. Podsećaju da iako sada izgleda ubrzano proces u stvari kasni, jer je njegov početak bio najaljivan još za prvi april – što je pre pola godine. 
     
    HIP Petrohemija je akcionarsko društvo u kome 75 odsto akcija drži Republika Srbija dok je 20,8 posto akcija u rukama NIS AD , kompanije u većinskom vlasništu Gaspromnjefta. A opet u NIS-u značajan, istina manjinski, paket akcija ima Republika Srbija. 
     
    Budućnost Petrohemije vezuje se za razvoj, odnosno ulaganje u izgradnju fabrike polipropilena radi bolje valorizacije sadassnji potencijala. Da li je postignut dogovor sa Gaspromnjeftom, odnosno ruskim državnim Gaspromom oko finansijski krupnog ulaganja, pa je to razlog sadašnjeg ubrzanja oko privatizacije Petrohemije – ostaje da se vidi. 

    Posle prošlonedeljne posete generalnog direktora Gaspromnjefta Aleksandra Djukova predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću došlo je do ubrzanja oko rešavanja budućnosti HIP Petrohemije. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]

    VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

    Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. […]