Ekonomija

USKORO LICITACIJA: 7 dana za zakup državnih njiva po Pančevu

Pančevo, Ned, 04/11/2018 - 09:35
Vladimir ĐokovićDo polovine novembra biće odlučeno ko će od poljoprivrednika i poljoprivrednih firmi obrađivati državno poljoprivredno zemljište na teritoriji Grada Pančeva. Licitacije u zgradi Gradske uprave počinju 5. novembra u 10 sati, kada su u ponudi njive u katastarskoj opštini Banatski Brestovac. Narednog dana na redu je poljoprivredno zemljište u Ivanovu i Omoljici, uslediće starčevačke njive 7. novembra. Dolovački zakup državnih njiva biće raspleten 8. novembra. Već 9. novembra licitiraće se njive u glogonjskom i jabučkom ataru. Državne njive u Banatskom Novom Selu i Kačarevu biće licitirane 12. novembra a na kraju, 13. novembra, biće licitirane njive u katastarskim opštinama Pančevo i Vojlovica. Početak svih licitacija je u 10 sati.

Državno poljoprivredno zemljište na teritoriji Grada Pančeva daje se u zakup preko više od 1.000 licitacija. Komisija za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta odredila je početne cene zakupa po kulturama i klasama. Tako njive, voćnjaci i vinogradi prve klase imaju početnu cenu zakupa od 348 evra po hektaru. Vrt prve klase je 278 evra, a livada prve klase imaće početnu cenu zakupa od 104 evra po hektaru. Početna cena zakupa hektara pašnja prve klase biće 69 evra, a močvare – 17 evra po hektaru.

Prosečna ostvarena cena zakupa državnog hektara poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Pančeva prošle godine bila je 282 evra.
MarketingNajnovije vesti