pogon u petrohemiji
Ekonomija

Zastoj zbog investicija u HIP-Petrohemiji

Pančevo, Sre, 22/07/2015 - 11:16

HIP-Petrohemiji 1. avgusta počinje zastoj u radu proizvodnih postrojenja, koji će trajati do 19. septembra 2015. godine. Ovaj period biće iskorišćen za izvođenje investicionih projekata u cilju poboljšanja energetske efikasnosti proizvodnje i smanjenja troškova proizvodnje, kao i za realizaciju remontnih aktivnosti.

„Zastoj fabrike PENG zbog generalnog remonta kompresora C-202 planiran je od 1. avgusta. Zastoj u fabrici Etilen i ostalim proizvodnim postrojenjima počeće 19. avgusta i trajaće do 19. septembra. Pored investicionih aktivnosti u fabrikama Energetika, Etilen i PEVG tokom zastoja biće realizovane i remontne aktivnosti na procesnoj opremi u ostalim pogonima“ – izjavio je Miša Bulajić, Izvršni direktor funkcije proizvodnje i tehničke podrške HIP - Petrohemije i dodao: “Svi naši kupci su blagovremeno obavešteni o isporukama robe tokom avgusta i septembra kada ponovo počinjemo sa proizvodnjom“.

Investicione aktivnosti u fabrici Etilen i u Energetici su fokusirane na povećanje energetske efikasnosti, čime će se postići smanjenje potrošnje prirodnog gasa za 10% i popraviti poslovanje naše kompanije. Ovi projekti su prvi veći projekti koji su finansirani iz kredita podržanog od strane Vlade Republike Srbije.

Planirane remontne aktivnosti obezbediće nastavak bezbednog i efikasnog rada kompanije i obavljaće se prema prethodno utvrđenom planu. Sve radne aktivnosti tokom zastoja proizvodnje u HIP-Petrohemiji u potpunosti su usklađene sa važećim bezbednosnim procedurama kompanije.

PR saopštenje

HIP - PetrohemijaMarketing

Najnovije vesti