Pas iz Jabuke
Hronika

JABUKA: Otrovani psi lutalice koje su meštani obožavali

Izvor: 
013info Sre, 20/10/2021 - 13:00Ovih dana u Jabuci je otrovano više pasa lutalica. Stradale životinje koje su obitovale oko Zmaj Jovine ulice, koja se nalazi nadomak škole.

Zbog ovog nemilog čina mnogi meštani su veoma rezignirani, jer su na ovaj nezkonit način ubijeni i psi koji nisu predstavljali nikakvu opasnost, već su, naprotiv, bili veoma omiljeni među ljudima, naročito kod dece.

Među njima je žiteljka Jabuke, koja je želela da ostane anonimna. Ona ne može da prihvati ovakav brutalni scenario, to jest da neko na ovaj način rešava problem lutalica.

– Gara ili Crna, kako smo je zvali u našoj ulici, doselila se pre dve-tri godine i imala je pet kučića; spasili smo je oluje i kiše, koja je potopila kanal u kome su bili skriveni, a svi mladunci su našli svoj dom i dobre ljude koji ih vole. Gara je ostala sama, a mi smo se kao komšiluk organizovali kako bismo je sterilisali i napravili joj kućicu. Garu je pronađena pre neki dan u ulici pored – bila je sa penom na ustima i već ukrućena. Jezivo! Svi su je u komšiluku poznavali, hranili i obožavali, jer je bila predobra i stvarno mi nije jasno kome je smetala. Isto važi i za Žujku i Belu, koje su takođe otrovane. Sve tri su bile sterilisane i nikoga nisu dirale, a čuvale su svoju teritoriju i terale sve pse koji bi došli sa strane – kaže ova meštanka.

 

 
MarketingNajnovije vesti