• PANČEVO: Kod bivšeg Hotela Tamiš pronađena beživotna tela više pasa. Sumnja se da su otrovani

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Večeras kod bivšeg Hotela Tamiš pronađen je veći broj uginulih pasa. Tužne scene u kojima su tela uginulih pasa donošena i stavljana na gomilu mogli smo videti u snimcima na Fejsbuku.

    Po svedočenju koje smo čuli u trenutku snimanja 5-6 pasa je bilo pokupljeno u plastične vreće, a videli smo policajce koji su donosili još beživotnih tela životinja.

    Nije ovo prvi slučaj trovanja pasa u našem gradu. Već smo više puta bili svedoci ovakvih scena. 

    U ponedeljak su pronađeni štenci kod novog buvljaka za koje se sumnja da su otrovani.

    Na terenu je bila policija kao i radnici Higijene, a kako nezvanično saznajemo slučaj će biti predat Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu. Od njih smo već zatražili informacije o ovom slučaju.

    – Večeras mi je drugar javio da mu je stigla poruka od neke cure da je kod hotela masovno trovanje pasa. Kao veliki ljubitelj zivotinja seo sam u auto i krenuo tamo, sa namerom da vidim šta se dešava i pozovem policiju, jer u datom trenutku nisam znao da li je već neko pozvao. Kada sam stigao, radnici Higijene su već bili tu, a stigli su i inspektori, za par minuta je stigla i policija. Koliko sam uspeo da vidim, u kombiju je bilo dva leša, u kesama pet, dva su odvedena kod veterinara, jer su jos uvek bili živi, a pored je bilo van kese koliko sam čuo dva leša, ali je policija obustavila skupljanje dok se ne uradi uviđaj. Kao veliki ljubitelj i neko ko pomaže svim tim psima, imam molbu i preklinjem da se ovakva masovna trovanja zaustave i da grad uradi nešto povodom toga. Postoji više čopora koji lutaju gradom. Evo kod nas u naselju imamo čopor za koji smo zvali da dođu i da ih sterilišu, ali nisu se odazvali. I gledajući sve ovo zaista smo u strahu da će i ovde neko bacati otrov i potrovati jadne pse. U strahu smo i za njih i za naše vlasničke pse. Ljudi sa strane dolaze i izbacuju pse u našem gradu, gradđani se odriču svojih. Pa evo danas smo supruga i ja nasli u djubretu tri šteneta. Sve je to delo ljudske ruke od koje stradaju psi. Mi imamo zakon,ali ga niko ne sprovodi. Izbacivanje pasa je kaznjivo koliko znam. Postoji zakon o odgovornom vlasništvu koji se ne sprovodi. I onda,n a kraju zbog neodgovornih, oni koji su nedužni stradaju, evo imamo primer od otrova. Kao građanin ovog grada, molim zadužene da reaguju. Da počnu da sprovode zakon i učine nešto, bilo šta kako bi se dalji masakr nad zivotinjama sprečio, rekao nam je naš sugrađanin koji je bio prisutan kada su policija i radnici Higijene skupljali uginule životinje.

    Gradske vlasti već godinama osim verbalne osude ne reaguju na ovaj problem. Pasa je na ulicama našeg grada sve više, prihvatilište Zoohigijene je projektovano za 80, a u njemu je najčešće 140 pasa i mesta više nema.

    Zli umovi su očigledno došli na ideju da se sa uličnim psima obračunaju na ovakav divljački način. Životinje nisu krive, one su ravnopravni stanovnici ove planete kao i mi. Moramo naći način da problem uličnih pasa rešimo. I to hitno.

     

     

    Večeras kod bivšeg Hotela Tamiš pronađen je veći broj uginulih pasa. Tužne scene u kojima su tela uginulih pasa donošena i stavljana na gomilu mogli smo videti u snimcima na Fejsbuku

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: Hapšenje zbog pokušaja ubistva

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa policijom u Jagodini, uhapsili su Đ. P. (1999) iz Ćuprije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo […]

    PANČEVO: Podignuta optužnica zbog silovanja maloletnice

    Više javno tužilaštvo u Pančevu je 19. marta 2024. godine Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog D.R. (rođen 1984. godine) sa prebivalištem u Knjaževcu, zbog postojanja […]