Hronika

PANČEVO: Viši sud za godinu dana u pritvoru tokom istrage držao 19 lica

Pančevo, Čet, 07/03/2019 - 12:09
Vladimir Đoković


Siniša Radovančev, kome se sudi pred Višim sudom u Pančevu po optužnici da je ubio nevečanu suprugu, jedini je pritvorenik koji je po rešenju tog suda u privoru duže od godinu dana, potvrđeno nam je iz Višeg suda.

Tokom 2018. godine u predmetima gde se osumnjičeni drže rešenjem Višeg suda u pritovru dok traje istraga bilo je 19 mera pritvora, saopštio je Viši sud.

Pritvor je izrican osumnjičenima za krivična dela obljube sa detetom, neovlašćenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja držanje nošenje i promet eksplozivnih materija, ubistvo, izazivanje opšte opasnosti i silovanje.

- Najčešći osnov za određivanje mere pritvora je postojanje osobitih okolnosti koje ukazuju da će lice ometati postupak uticanjem na svedoke, saučesnike i prikrivače, saopšteno je iz Višeg suda.

Po rešenjima Višeg suda u Pančevu u 2018. godini u pritvoru se boravilo od mesec dana do 9 meseci a “za određena lica pritvor još uvek traje s tim da nijedno lice nije u pritvoru duže od godinu dana”. Za osumnjičene tokom istrage “nije bilo pritvora koji su trajali čitavu godinu, preko 6 meseci je ukupno pritvoreno četiri lica i pritvore je još u toku”. Preko 3 meseca u pritvoru boravi 8 lica – zaključeno je u informaciji Višeg suda u Pančevu.
MarketingNajnovije vesti