Dolovački paori
Hronika

Protest ratara 9. avgusta na putu Pančevo – Kovin

Izvor: 
013info Pet, 05/08/2022 - 13:15Udruženje poljoprivrednika „Dolovački paori” održalo je sinoć urgentan sastanak na temu aktuelne otkupne cene suncokreta i donelo odluku da organiazuju protest, tako što će u utorak, 9. avgusta, blokirati regionalni put Pančevo – Kovin.

Tu akciju sprovešće uz pomoć svojih traktora, na punktu Nadel u trajanju od dva sata. Skup zainteresovanih poljoprivrednika je u 9 sati kod dolovačkog vatrogasnog doma. Udruženje je danas uredno podnelo prijavu u Policijskoj upravi Pančevo.

Kako se navode „Dolovački paori” na ovakav potez prinudila ih je više nego alarmantna situacija po proizvođače sada kada je zbog suše rod prepolovljen, a inputi su skočili u nebesa, dok otkupljivači nude trenutno tek nešto preko 50 dinara za kilogram.

Dodaju da je, poređenja radi, prošle godine otkupna cena bila 60 dinara, a prinosi dvostruko viši i cene repropromaterijala neuporedivo niže.

Oni ističu da im je na poslednjem sastanku kod predsednika države obećano najmanje 70 dinara po kilogramu, iako, kako kažu, tek 90 pokriva troškove.

Na kraju pozivaju kolege da im se pridruže uz poziv: ne dajmo i to malo što je rodilo da tajkuni uzmu džabe!

 

 
MarketingNajnovije vesti