• KAČAREVO: Traje izložba slika Dejana Ratkovića

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Dom kulture iz Kačareva organizovao je izložbu slika pančevačkog autora Dejana Ratkovića, koja je otvorena već nekoliko dana u svečanoj sali lokalne Mesne zajednice. Postavka pod nazivom „Poezija tela“ sačinjena je od 30 tematski srodnih slika rađenih u različitim tehnikama – od akvarela preko tempere do ulja na platnu i kartonu, a zajednička karakteristika im je tematika figure poetizovane i stilizovane kroz autonomnu i ličnu slikarevu prizmu. Radovi su nastali u različitim periodima njegovog života – od studentskih dana pa do danas.

    – Ova tema mi je uvek aktuelna i bez obzira na razna skretanja i druga istraživanja u oblastima crteža, grafike i slikarstva drugih tematika, kao i drugih vrsta izraza – od apstrakcije, proučavanja oblika kao simbola, serije portreta, dokumentarističkih crteža sa aktualnih kulturnih manifestacija u gradu, pa do fotografije i filma – kaže Ratković.

    On je diplomirao na FLU u Skoplju, član je ULUS-a, a više puta je izlagao samostalno i na kolektivnim izložbama. Zaposlen je kao nastavnik likovnog u gradskoj OŠ „Branko Radičević“.

    Izložba će biti otvorena, uz poštovanje svih mera, do 26. marta svakim radnim danom između 10 i 15 sati.

    Dom kulture iz Kačareva organizovao je izložbu slika pančevačkog autora Dejana Ratkovića, koja je otvorena već nekoliko dana u svečanoj sali lokalne Mesne zajednice. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]