Dejan Ratković Foto: Jelena Žigić
Kultura

KAČAREVO: Traje izložba slika Dejana Ratkovića

Izvor: 
013info Čet, 11/03/2021 - 08:48Dom kulture iz Kačareva organizovao je izložbu slika pančevačkog autora Dejana Ratkovića, koja je otvorena već nekoliko dana u svečanoj sali lokalne Mesne zajednice. Postavka pod nazivom "Poezija tela" sačinjena je od 30 tematski srodnih slika rađenih u različitim tehnikama - od akvarela preko tempere do ulja na platnu i kartonu, a zajednička karakteristika im je tematika figure poetizovane i stilizovane kroz autonomnu i ličnu slikarevu prizmu. Radovi su nastali u različitim periodima njegovog života - od studentskih dana pa do danas.

- Ova tema mi je uvek aktuelna i bez obzira na razna skretanja i druga istraživanja u oblastima crteža, grafike i slikarstva drugih tematika, kao i drugih vrsta izraza - od apstrakcije, proučavanja oblika kao simbola, serije portreta, dokumentarističkih crteža sa aktualnih kulturnih manifestacija u gradu, pa do fotografije i filma - kaže Ratković.

On je diplomirao na FLU u Skoplju, član je ULUS-a, a više puta je izlagao samostalno i na kolektivnim izložbama. Zaposlen je kao nastavnik likovnog u gradskoj OŠ "Branko Radičević".

Izložba će biti otvorena, uz poštovanje svih mera, do 26. marta svakim radnim danom između 10 i 15 sati.
MarketingNajnovije vesti