• MALETIN: Nova Strategija realnija od prethodne

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO – U petak, 19. februara 2016. godine, održana je konferencija za novinare povodom predstavljanja Nacrta strategije kulturnog razvoja grada Pančeva za period 2016-2020. godine.
    Ovaj dokument prisutnima su predstavili član Gradskog veća zadužen za kulturu Milenko Pavlov i članovi Tima za izradu Nacrta strategije kulturnog razvoja grada Pančeva za period 2016-2020. godine.

    Tom prilikom, član Tima Nenad Maletin izjavio je:

    Ono što smo pokušali da uradimo jeste da kroz čitav proces uključimo što više različitih subjekata. Imali smo istraživanje koje je uključilo 1062 ispitanika i ispitanica, a, takođe, kroz proces je prošlo 80 kulturnih radnika i umetnika iz 50 različitih ustanova, organizacija i slično. Organizovano je 25 sastanaka Tima, 16 sastanaka u okviru četiri strateške oblasti, bilo je osam sastanaka fokus grupa i osam sastanaka radnih grupa, 10 meseci smo radili na ovom procesu i rekli da budući strateški razvoj kulture treba da ide u četiri pravca, a to su: ustanove, nasleđe, savremeno stvaralaštvo i publika. U okviru te četiri oblasti imamo 16 prioriteta, a u okviru tih 16 prioriteta nebrojeno ciljeva i mera kojima želimo da unapredimo kulturu u gradu.
    Gradski većnik i koordinator Tima Milenko Pavlov rekao je da su neophodni novi prostori za kulturne sadržaje, naročito za letnje programe, te i da je Galerija savremenih umetnosti jedan od prioriteta. Pavlov je istakao i značaj pozorišta, kao sublimata svih vrsta umetnosti, a posebno važnost učestalosti održavanja dečjih predstava u našem gradu.

    Poredeći prethodnu Strategiju sa novim dokumentom, Maletin je rekao da je sadašnja Strategija, zbog učešća kulturnih radnika i umetnika iz Pančeva u njenoj izradi, realnija od pređašnje i da se bavi konkretno onim što je u gradu moguće uraditi sa postojećim resursima. Maletin je naglasio i da je ovom Strategijom oročeno donošenje nekih važnih odluka u gradu, kao što su ulaganja i odabir prostora u gradu.

    Nacrt Strategije kulturnog razvoja stavljen je u petak, 19. februara, na javnu raspravu i Nenad Maletin je u ime Tima za izradu Nacrta Strategije pozvao sve građanke i građane da učestvuju u stvaranju ovog dokumenta:

    Naša poruka sa ovog sastanka i ove pres konferencije je molba da svi zainteresovani pročitaju ovaj dokument u narednih sedam dana. On se može naći na sajtu grada, a oni koji nemaju mogućnosti elektronskog čitanja, dokument mogu naći u kancelariji 204 Gradske uprave grada Pančeva. I molimo sve da se uključe, svaku sugestiju i dopunu smatraćemo dobronamernom i željom da zaista ovaj naš grad učinimo boljim i kvalitetnijim mestom za stanovanje, poručio je Maletin.
    Nacrt Strategije kulturnog razvoja grada možete pogledati u kancelariji 204, kao i na Internet prezentaciji grada Pančeva na ovom LINKU.

    Dopune i sugestije do 26. februara 2016. godine možete poslati na mejl adresu [email protected] ili predati u Gradskom uslužnom centru, ul. Trg Kralja Petra I 2-4.

    U petak, 19. februara 2016. godine, održana je konferencija za novinare povodom predstavljanja Nacrta strategije kulturnog razvoja grada Pančeva za period 2016-2020. godine.
    Ovaj dokument prisutnima su predstavili član Gradskog veća zadužen za kulturu Milenko Pavlov i članovi Tima za izradu Nacrta strategije kulturnog razvoja grada Pančeva za period 2016-2020. godine.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]