• Nagrađeni pisci iz Pančeva

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na Međunarodnom festivalu romske poezije i proze, održanom u organizaciji Udruženja romskih književnika, među nagrađenima su i pisci iz Pančeva.

    U oblasti aforizama prva dva mesta osvojili su autori iz grada na Tamišu Aleksandar Čotrić i Aleksandra Filipović, dok je na trećoj poziciji Jirži Žaček iz Češke. Za priznanja su konkurisali poznati i afirmisani aforističari iz Srbije, Bugarske, Poljske, Ukrajine, Rusije, Češke, Slovačke i Rumunije.


    Zlatnu plaketu, koju u okviru Fesitvala dodeljuje “Fondacija Takec” iz Bitolja u Severnoj Makedoniji, dobila je naša sugrađanka Jovana Jančić.


    Među autorima koji su zastupljeni u Antologiji, proistekloj iz Festivala, nalazi se i Pančevka Ljiljana Stojanović. U Antologiji na srpskom i romskom jeziku koja će biti predstavljena 28. juna ove godine u Beogradu nalaze se radovi pisaca iz Srbije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Severne Makedonije, Nemačke, Švajcarske, Španije, Austrije, Španije i drugih evropskih država.


    Dobitnike priznanja odredio je žiri u sastavu: Zlatomir Jovanović, predsednik, Mirjana Dobrilla i Gordana Takec.

    Na Međunarodnom festivalu romske poezije i proze, održanom u organizaciji Udruženja romskih književnika, među nagrađenima su i pisci iz Pančeva

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura