• Pančevo dobija mozaik inspirisan Seobom Srba

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Grad Pančevo dobiće na poklon mozaik velikog formata inspirisan Seobom Srba, Paje Jovanovića, koji će izraditi profesor Fakulteta primenjenih umetnosti, Miroslav Lazović, najavio je Nemanja Rotar, član gradskog veća zadužen za kulturu, na otvaranju izložbe „Od figuracije do apstrakcije

    Miroslav Lazović rođen je u Prokuplju, 1959. godine. Završio je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu i magistarske studije iz oblasti zidnog slikarstva u klasi profesora Miodraga Vučaića Mirskog. Od 1993. godine radi na Fakultetu primenjenih umetnosti, na odseku Primenjeno slikarstvo. Član ULUS-a je od 1992. godine. Dobitnik je Ordena Svetog Save II stepena Srpske pravoslavne crkve i nagrade za trajno kulturno dobro grada Beograda „Zlatni Beočug“. 

    Miroslav Lazović će, povodom 120 godina od nastanka čuvene slike, izraditi mozaik velikih dimenzija, 3×6 metara, koji će pokloniti Pančevu. Od Lazovića smo saznali da će mozaik raditi po ugledu na sliku koja se nalazi u Patrijaršiji.

    Lazović planira da mozaik završi u januaru, a saznajemo da će, najverovatnije, mozaik biti postavljen u Velikoj sali Gradske uprave.

    Grad Pančevo dobiće na poklon mozaik velikog formata inspirisan Seobom Srba, Paje Jovanovića.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]