• Pančevo: Otvaranje izložbe „Osvajanje pejzaža“ Milenka Prvačkog

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Svečano otvaranje izložbe „Osvajanje pejzaža“ umetnika Milenka Prvačkog biće upriličeno u Narodnom muzeju Pančevo, u sredu, 24. maja u 19 časova. 

    Milenko Prvački rođen je 1951. godine u Novom Kozjaku, živeo je u Pančevu, magistrirao je slikarstvo na Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu“ u Bukureštu, a od 1971. godine izlaže u Jugoslaviji i Evropi. Prvački je jedan od idejnih tvoraca i osnivača Jugoslovenskog bijenala umetnosti u Pančevu, a od 1993. godine, kada se seli u Singapur, predaje na LASALLE College of the Arts u Singapuru, čiji je bio i dekan 10 godine. 

    Učestvovao je na brojnim simpozijumima i umetničkim radionicama širom sveta, a bio je i gostujući profesor na umetničkom univerzitetu Musašino u Japanu i Šabanci univerzitetu u Turskoj. Učestvovao je na Bijenalu umetnosti u Sidneju 2006, a 2020. godine dobitnik je nagrade „Sava Šumanović“.
    Narodni muzej Pančevo ima veliku čast i zadovoljsto da priredi ovu izložbu, čiji je kustos i autor likovni kritičar Sava Stepanov iz Novog Sada.

    Dođite da zajedno zaplovimo neverovatnim pejzažima našeg sugrađanina Milenka Prvačkog!

     

    Svečano otvaranje izložbe „Osvajanje pejzaža“ umetnika Milenka Prvačkog

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura