Korice
Kultura

PANČEVO: Promocija jedinstvene knjige za čitanje i slušanje u Narodnom muzeju

Izvor: 
013info Uto, 30/08/2022 - 17:21Promocija jedinstvene knjige za čitanje i slušanje, “Vek slikan mikrofonom” autora Dragoslava Simića, novinara i urednika emisije na Radio Beogradu 2.održaće se u petak, 2. septembar u 19 časova u Svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo.

 

Na promociji će učestvovati:

 

  • dr Bojan Popović, upravnik Galerije fresaka,
  • Slobodan Mandić, Istorijski arhiv Beograda, pomoćnik direktora,
  • Siniša avić jugoslovenski i srpski TV scenarista (putem linka) i
  • Dragoslav Simić, novinar i autor knjige.P

 

Knjiga Vek slikan mikrofonom sadrži 40 priča naše i svetske usmene istorije XX veka, priče koje su ispričali učesnici Oktobarske revolucije u Rusiji, učesnici i svedoci Prvog i Drugog svetskog rata, ljudi iz političkog, umetničkog i kulturnog života SFRJ, Srbije i sveta. Predstavljeni su razgovori sa Sinišom Pavićem, unukom Nikole Pašića, Zoranom Hristićem, ali i Pančevcima, profesorom matematike i šahistom, Miladinom Mitrovićem i Miroslavo Žužićem-Žuletom, čuvenim glumcem iz našeg grada.

Uz svaku priču dat je QR kod koji omogućava da, sa sajta autora www.audioifotoarhiv.com     čuje izvorni snimak glasa izabrane priče.

Autor ove jedinstvene knjige, novinar Dragoslav Simić je u našem veku slušao učesnike svojih radio emisija i zapisivao njihove glasove mikrofonom. Sve što je uradio u profesionalnom životu kao urednik emisije “Govori da bih te video”, Radio Beograda 2, sačuvao je na svojoj elektronskoj platformi Audio i Foto arhiv Simić. Taj sajt je sada izvor za ovu knjigu koja se čita i sluša korišćenjem QR koda.

 

 
MarketingNajnovije vesti