Kultura

PANČEVO: Raspisan konkurs za izlaganje u prostorima Kulturnog centra Pančeva

Pančevo, Pet, 19/07/2019 - 11:31
Aleksandar Stojković

Kulturni centar Pančeva raspisao je  Konkurs za izlaganje u galerijskim prostorima KCP-a u 2019. godini i to za autorske, samostalne i grupne izložbe, mulitimedijalne projekte i programe 

Na konkursu  prednost će imati inovativni projekti koji  se nisu već realizovali u galerijskim prostorima Kulturnog centra. U tekstu konkursa se naglašava molba da se ne javljaju umetnici koji su u izložbenim prostorima KCP-a izlagali  u prethodnih pet godina. Takođe, kako je navedeno, poželjno je da se projekat, sa kojim se konkuriše, ne izlaže u drugim  galerijskim prostorima tekuće godine.

Konkurs je otvoren do 30. 09. 2019. godine

KCP obezbeđuje:

galerijski prostor, a na raspolaganju su tri galerijska prostora: Galerija savremene umetnosti, Galerija Milorada Bate Mihailovića ili Foaje Kulturnog centra Pančeva,

stručnu pomoć pri postavci,

PR aktivnost,

dostupnu tehničku opremu (20 postamenata, 2 tv plazme, 2 projektora),

katalog i plakate.

 

Za konkurs je neophodno podneti:

1. Koncept umetničkog projekta  i tehnički opis (dimenzije radova, materijal, tehnički, materijalni i ljudski resursi) do 2.000 karaktera (kao word dokument).

2. Vizuelnu dokumentaciju - do 10 reprodukcija radova koji se predlažu za izložbu sa naznačenim dimenzijama, tehnikom i godinom nastajanja.Materijal može biti na fotografijama ili na CD-u, u JPG formatu, rezolucija 300 dpi (slati preko wetransfera)

3. Radnu biografiju i kontakte (adresa, telefon i e-mail) do 2.000 karaktera

Umetnici se obavezuju da će realizovati projekat koji je prihvaćen na konkursu. Ukoliko autori znatno promene odobreni projekat, galerija zadržava pravo da ne prihvati izmene. Autori su dužni da najkasnije nedelju dana po završetku izlagačkog termina podignu svoje radove iz prostora galerije.

Konkursnu dokumentaciju sa naznakom "ZA KONKURS" treba poslati na mejl [email protected] ili poštom na adresu:

Galerija savremene umetnosti Pančevo

Vojvode Živojina Mišića 1

26000 Pančevo

 
MarketingNajnovije vesti