• PANČEVO: U subotu u Apolu koncert povodom deset godina od osnivanja benda Bas i Stega

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U subotu, 23. oktobra, u dvorani Apolo u Pančevu održaće se jubilarni koncert povodom 10 godina od osnivanja benda „Bas i Stega“. Bend će ovom prilikom kroz svoju stvaralačku retrospektivu razdrmati publiku svojim plesnim ritmovima i muzikom sa prva dva studijska albuma “Nova Stvar “ i “Negde daleko”, ali  i predstaviti pančevačkoj publici materijal koji će se naći na narednom albumu čije snimanje i produkcija počinje već u novembru 2021.

    Sa frontmenom benda, Galetom Vlajićem razgovarali smo o koncertu, proteklim dešavanjima i planovima.

    Sastav Bas i Stega nije nastupao u pančevu od avgusta 2019. godine i koncerta u Centru alternativne kulture “3×2” a u međuvremenu došlo je do kadrovske i muzičke transformacije benda.

    – Krajem 2019. pridružio nam se Uroš Kiš, talentovani bubnjar iz Vršca sa kojim smo nakon utvrđivanja starog gradiva krenuli u stvaranje nove muzike. Prvi koncert u sastavu Miloš Spasić – klavijature/vokal, Stevan Đorđević-bas/vokal, Uroš Kiš-bubnjevi i Gale Vlajić-gitara/vokal bio je u DKSG-u u Beogradu prilikom promocije albuma “Negde daleko”, a kada nam se učinilo da je sve krenulo uzlaznom putanjom desila se pandemija COVID-a, prestanak live nastupa i sve što se događalo… No, tada smo rešili da ne klonemo duhom i okrenuli se onome što najviše volimo a to je stvaranje muzike iz srca. U narednom periodu u početku smo razmenjivali muzičke ideje putem interneta, a kasnije nastavili sa redovnim probama dva puta nedeljno i prenosom live koncerata iz našeg studija u BIGZ-u kako bismo održavali entuzijazam i kontakt sa našom publikom. Iz našeg studija za probe kao produkt rada desile su se ideje za novi album i 7 potpuno novih numera. Neke od njih smo predstavili publici putem live sessiona “Live from the rehersal” koji smo snimili u čast BIGZ-u, mestu u kom je nastao bend i u kom je radio skoro 10 godina a koje na žalost više ne postoji.

    Bend je ostao dosledan svojim idejama i prepoznatljivom zvuku.

    – Nove pesme se zasnivaju na sada već autentičnom zvuku benda ali su znatno oplemenjene konkretnijim aranžmanima, bogatim slojevima sintisajzera, elektronskim zvukovima, iskustvom i tekstovima koje uz mene pevaju Stevan i Miloš. Snimanje albuma zakazano je za početak Novembra u Zemunu u „Hills river studiju“ a u ulozi producenta naćiće se ponovo Srđan Popov koji nam je producirao predhodni album. Snimanje gitara ćemo raditi tradicionalno Stefan Gaćeša i ja u pančevačkom „3×2“ studiju a na vokalima pridružice nam se kao gošća na albumu Sanja Ugrčić Pavlović u nekoliko pesama. Držimo se ekipe sa kojom volimo da radimo i proširujemo je iz albuma u album novim sjajnim ljudima, a tako će biti i ovog puta.

    U subotu nas u Apolu čeka jubilarni koncert. Pored benda Bas i Stega nastupiće i njihovi gosti.

    – Na koncertu u subotu kao gosti svireće D.R.M. sastav koi čine naši prijatelji Sava Marinković – gitara, Slobodan Reković-elektronika, Borko Nikolić- gitara i Milan despotovski-Bas. Bend će ovom prilikom odsvirati niz ambijentalnih kompozicija i provesti publiku kroz zvučne predele. Kao  specijalni gost sa bendom Bas i Stega nastupiće Sanja Ugrčić Pavlović i izvesti numeru Ankara sa albuma „Negde daleko“.

     

    Besplatne karte za koncert mogu se preuzeti na biletarnici Doma Omladine. Posetioci koncerta imaće priliku da na dobrovoljnoj bazi doniraju novac za produkciju trećeg studijskog albuma benda Bas i Stega koji će se snimati u novembru 2021. i na taj način daju svoj doprinos muzičkom stvaralaštvu ovog sastava. Muzičke kutije za prikupljanje donacija biće postavljene u Dvorani Apolo. Početak koncerta najavljen je za 22:00.

     

    U subotu, 23. oktobra, u dvorani Apolo u Pančevu održaće se jubilarni koncert povodom 10 godina od osnivanja benda „Bas i Stega“. Bend će ovom prilikom kroz svoju stvaralačku retrospektivu razdrmati publiku svojim plesnim ritmovima i muzikom sa prva dva studijska albuma “Nova Stvar “ i “Negde daleko”, ali  i predstaviti pančevačkoj publici materijal koji će se naći na narednom albumu čije snimanje i produkcija počinje već u novembru 2021.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura