6. Međunаrodni bijenаle umetničkog dečjeg izraza

Produžen je konkurs za decu umetnike - BUDI

Pančevo, Pon, 11/04/2016 - 17:20
Mirjana Marić

Konkurs Šestog međunаrodnog bijenаlа umetničkog dečjeg izrаzа (6. BUDI) produžen zbog velikog interesovanja do 30. aprila (umesto ranijeg roka - 15. aprila).

Kulturni centаr Pаnčevа kаo orgаnizаtor Šestog međunаrodnog bijenаlа umetničkog dečjeg izrаzа (6. BUDI), koji se ove godine od 13. maja do 16. juna održava pod sloganom “U vrtu različitosti!”, pozivа sve obrаzovne i kulturne institucije, te decu uzrаstа do 15 godinа, dа pošаlju svoje rаdove nаjkаsnije do 30. аprilа 2016. godine nа Konkurs sа temom “U vrtu različitosti!” u sledećim kаtegorijаmа:

- Pozorište - BUDI ZEMLJA ČUDA

- Vizuelna umetnost - BUDI RAZLIKE I SLIČNOSTI

- Film - BUDI LEPOTA RAZLIČITOSTI

- Muzika  - BUDI JEDINSTVO RAZLIČITOST

- Slobodna tema - BUDI DRUGAČIJI

Svi konkursi su otvoreni do 30. aprila 2016. godine. 

Autorski i/ili grupni radovi mogu se dostavljati poštom ili lično na adresu:

Kulturni centar Pančeva

Vojvode Živojina Mišića 4

26 000 Pančevo, Srbija

ili elektronskom poštom na adresu: [email protected], sa naznakom: „Za 6. BUDI konkurs”.

Uz svaki rad neophodno je dostaviti: ime i prezime autora, godinu rođenja, naziv škole ili organizacije, poštansku i imejl-adresu, kao i kontakt telefon.

Autor/ka i/ili podnosilac prijave na Konkurs 6. BUDI može učestvovati sa više radova i u okviru različitih konkursa. Radovi moraju biti propisno upakovani i zaštićeni ukoliko su lomljivi. Ne smeju se savijati ili uramljivati. Oštećene ili neuredno realizovane radove žiri neće uzimati u obzir prilikom nagrađivanja, niti izlagati publici. Radovi se ne vraćaju! Učešćem na Konkursu autori su saglasni da se njihovi radovi mogu koristiti za promociju festivala.

O kvalitetu radova odlučivaće stručni žiri, a najbolji radovi biće uvršteni u zvaničnu selekciju 6. Međunarodnog bijenala umetničkog dečjeg izraza i prezentovani na veb stranici: www.kulturnicentarpanceva.rs, kao i u okviru zvaničnog programa 6. BUDI festivala. Dodela nagrada i priznanja učesnicima i mentorima biće upriličena na specijalnoj svečanosti tokom BUDI festivala.

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju:

Snežana Ćuruvija, Branislav Radovanović (umetnički direktori 6. BUDI)

Kulturni centar Pančeva

Vojvode Živojina Mišića 4

Pančevo 26 000

Tel: +381 (0)62 800 8786

+381 (0)13 440 940;

Fax: +381 (0)13 440 945,

E-mail: [email protected]

Obogatite BUDI riznicu i učestvujte na 6. BUDI konkursu!

BUDI je međunarodna umetnička manifestacija namenjena deci do 15 godina starosti koja se svake druge godine održava u Pančevu od 15. maja do 15. juna. Program BUDI-ja ima nekoliko segmenta:

  • Javni konkurs za decu školskog uzrasta koji je otvoren do 15. aprila u godini održavanja Bijenala,
  • Umetničke radionice koje vode istaknuti umetnici sa ciljem da se probudi svestrani razvoj dečjih potencijala, uz puno poštovanje njihovog slobodnog izbora aktivnosti,
  • Nedelja dečje knjige, pozorišta za decu, filmska i muzička nedelja,
  • Raznovrsni prateći sadržaji sa posebnim akcentom na ekološkim programima i humanitarnim akcijama

BUDI ne samo da promoviše stvaralaštvo za decu i nudi im zanimljive sadržaje koje su za njih stvorili odrasli, već jednaku pažnju posvećuje i dečjem stvaralaštvu odnosno deci kao umetnicima, što ga čini veoma kompleksnim i jedinstvenim dečjim festivalom u zemlji i regionu.

Jedan od osnovnih BUDI ciljeva jeste povezivanje dece različitih kultura sveta, a u tome su mnogo pomogle zemlje gosti–domaćini festivala. Dosad su se u ovoj ulozi pojavile Kuba, Mađarska, Japan, Švedska i SAD. Ove države su istovremeno bile gosti festivala, ali i domaćini koji su sa nama učestvovali u kreirenju dela programa.

BUDI podržavaju Grad Pančevo, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Ambasada Velike Britanije i British Council, ali i brojne ugledne institucije, inostrani kulturni centri, pozorišta. U organizaciju BUDI-ja uključene su i ostale gradske institucije uz veliku podršku uprave Grada Pančeva.

Svi zainteresovani sve informacije o konkursu mogu pronaći na FB strani Bijenala (http://tiny.cc/fyu39x) i sajtu Kulturnog centra Pančeva (www.kulturnicentarpanceva.rs).
MarketingNajnovije vesti