Kultura

Promocija grafičkog romana Pančevca Borisa Stanića u Novom Sadu

Izvor: 
013info Pet, 10/02/2023 - 09:38U subotu, 11. februara na Berzi stripa i vinila u Fabrici u Novom Sadu, u 13 časova, održaće se promocija najnovijeg dela strip-autora Borisa Stanića. Reč je o autobiografskom grafičkom romanu, pod nazivom Ja, pacov, a izdavač je Komiko, iz Novog Sada.

- U najboljoj tradiciji ispovedne stripske proze Roberta Kramba, na tragu skandinavskog čuda Martina Kelermana, Boris Stanić slika panoramu pančevačkog andergraunda novog veka, oslobođenog ideala i lišenog folirancije. Ovo je "ovde i sada", navedeno je u pozivu izdavača.

Stanić je rođen 1984. godine u Pančevu. Završio je slikarstvo na beogradskom Fakultetu likovnih umetnosti. Stripove je objavljivao u časopisima i grupnim publikacijama. Jedan je od autora grafičkog romana “Miroslavljevo jevanđelje: apokrifna verzija”. Objavio je grafički roman “Radosav: Jutarnja magla”, zbirku stripova “Blatište”, strip “Radosav – hrastovo lišće”, kao i “Atentat”, grafički roman u kome prikazuje Sarajevski atentat i poslednje dane Gavrila Principa.
MarketingNajnovije vesti