• Promocija knjige “Maslina“ Marije Belić-Bibin

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U utorak, 1. decembra u Galeriji Bate Mihajlović održana je promocija knjige „Maslina“ autorke Marije Belić-Bibin i predstavljena izložba slika Snežane Aleksić.

    Autorka romana „Maslina“ Marija Belić-Bibin potiče iz Pančeva, i ako više ne stanuje u ovom gradu ističe da joj je jako važno što se baš u Pančevu održava prva promocija, jer se ovde nalaze njeni koreni. „Koreni su veoma važni, ukoliko želite sebe da razvijete kao ličnost i to je ono o čemu ova knjiga priča“, rekla je autorka.

     

    Marija Belić-Bibin je godinama radila kao novinarka, i kaže da joj je ova profesija donela neizmerno životno bogatstvo. Iz te potrebe da stalno nešto piše, došla je na ideju da svoja razmišljanja stavi na papir, gde je na kraju nastao roman. „Nadam se da će se između onog ko pročita ovu knjigu i mene stvoriti neka magična i čarobna linija“, rekla je Marija. 

    Kako navodi autorka ovaj roman predstavlja ljubav, misteriju i rizik, Adama i Evu u 21. veku, kao i duhove, snove, porodične odnose i nezavršenu ljubav iz prošlog života. Ljubavnu priču ispričanu u knjizi i oslikanu na platnu. Ona dodaje da je knjiga ‚‚Maslina“ inspirisana muzikom, psihologijom novog doba i krizama identiteta kroz koje svako od nas prolazi.

    ‚‚Maslina“ govori o buđenju svesti Adama i Eve kroz idealizaciju ljubavi između muškarca i žene. Da li je ona stvarnost ili samo fantazija? Priča o svetski poznatom muzičaru i sasvim nepoznatoj slikarki iz male sredine i njihovoj mističnoj povezanosti koja se manifestuje kroz inspiraciju i umetnost. Da li je to sve? Da li je tu kraj? Koja je svrha? Može li se čovek suočiti sa sopstvenim strahovima, razočarenjima i nastaviti da živi još kvalitetniji život? Roman ‚‚Maslina“ je ljubavna priča koja se suštinski bavi upoznavanjem sopstvenog bića, buđenja svesti i spoznavanjem Boga, naših odnosa koje gradimo sa porodicom, prijateljima, ljudima koje poznajemo ili nikada u životu nismo sreli. 

    Ilustraciju za knjigu je radila slikarka Snežana Aleksić, koja je inspirisana romanom naslikala čitavu seriju slika . Počelo je sasvim spontano kada mi je Marija dala da pročitam njen rukopis da vidi da li će mi se svideti, i da li ću poželeti da napravim naslovnu stranu, tj. korice romana. Kada sam pročitala knjigu ona me je prosto inspirisala. Pronašla sam sebe u njoj i dala sebi umetničku slobodu da naslikam sliku, nakon čega je nastala čitava serija”, rekla je Snežana.

    Roman „Maslina“ objavljen je u suizdavaštvu sa Čigoja štampom, i trenutno se može kupiti u knjižarama u Beogradu i Novom Sadu. Za sve koji su zainteresovani za kupovinu knjige više informacija možete pronaći na sledećoj stranici. 

    M.M. Veličković

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura