FreeDOM Art Festival

Veče Stand Up komedije oduševilo Pančevce

Izvor: 
013info Pet, 28/08/2015 - 02:12Petog dana FreeDOM Art Festivala, u Letnjoj bašti Doma omladine Pančevo, održano je veče stand up komedije na kojem su pred brojnom publikom nastupali Srđan Dinčić, Jelena Radanović i Nikola Silić. 

Prvi je nastupao Nikola Silić koji je imao zadatak da ''probije led'' svojim zanimljivim pričama, što je po reakcijama publike uradio veoma uspešno. Ovaj komičar je poznat po cinizmu u svojim nastupima, ali i po veoma duhovitim klipovima na Instagramu, koji su ga proslavili. Nikola ima mnogo zanimanja, ali svako zanimanje ima za osnovu pod obavezno: njegov smisao za humor. Svoj smisao za humor deli na stranici https://www.facebook.com/NikolaSilicVanityPage

 

imgl6651.jpg

 

Nakon njega nastupila je Jelena Radanović koja se smatra hrabraom ženom u stand up komediji.  Poznata činjenica je da se žene procentualno mnogo manje bave stand up komedijom i ređe pokazuju sopstveno mišljenje, posebno na duhovit način, kako u svetu tako i kod nas. Jelena izlazi iz svakog stereotipa, a iako je jedna od retkih žena u ovom poslu, uspešno nastupa sa svojim kolegama. Poznata je još kao i „drama queen“ stand up komedije u Srbiji, kao osoba kojoj je čaša uvek polu – prazna, ali sa veoma jakim argumentima u rukavu. Jelena je brzo uspela da izmami osmehe publike interesantnim pričama iz svakodnevnog života.
 
 
 

imgl6771.jpg

 

 

 

 
 
Vrhunac večeri bio je Srđan Dinčić, koji je već dobro poznat široj publici. Svoje talente i smisao za humor pokazao je još učešćem u reality emisiji Survivor, a već duže vreme kao jedan od članova tima scenarista emisije Veče sa Ivanom Ivanovićem, gde od nedavno čini i deo emisije pod nazivom Četiri ipo muškarca. Srđan je jedan je od najpoznatijih stand up komičara u regionu i iza sebe ima skoro hiljadu nastupa u petogodišnjoj karijeri. Jedino što ga zanima je kvalitetan i originalan humor. Tvrdi da o svemu zna dovoljno za pijani razgovor a premalo za treznu karijeru. Poznat je po „tvitovima“ i izjavama na društvenim mrežama, koje njegova publika stalno prati na stranici https://www.facebook.com/srdjanincicstandup
 
 

imgl6792.jpg

 

 

 

Stand up komedija se od samog nastanka vezuje za slobodu govora, koja se izražava kroz humor. Organizacija Standup.rs je zadužena za osnivanje stand up komedije u Srbiji, a komičari koji su prvi počeli da se bave ovom formom sada su već imena za koja se dobro zna. Najvažniji projekti ove organizacije su, pored nastupa komičara, StandUpFest – međunarodni festival stand up komedije, prvi klub komedije u Srbiji Ben Akiba (Beograd), emisija na kanalu Comedy central, festivali u Kragujevcu, Nišu, Budvi (partnerske saradnje), višegodišnje saradnje sa Zagrebom, Ljubljanom, Mariborom.
 
Saradnja Doma omladine u Pančevu i Standup.rs traje više godina, pa je zapravo ta saradnja dovela redovan program stand up komedije u grad Pančevo. Srđan, Jelena i Nikola su članovi organizacije Standup.rs i smatraju se pionirima stand up komedije u Srbiji. 
 
 

imgl6623.jpg

 

 

 

Ako je količina smeha i pozitivne energije merilo kvaliteta ove večeri, može se reći da je veče stand up komedije bio pravi pogodak i neverovatno osveženje za sve ljubitelje dobrog humora. 
 

 
MarketingNajnovije vesti