Foto: Ivana Nedeljković
Redakcija 013info preporučuje za četvrtu nedelju januara

Naših 5: čitajte, slušajte, gledajte, posetite

Izvor: 
Redakcija Lifestyle 013info Uto, 24/01/2017 - 14:03

1. „Plaža nesanica” Jasmine Topić

Krajem 2016. godine iz štampe je izašla nova knjiga poezije naše sugrađanke Jasmine Topić, pod nazivom „Plaža nesanica”. Na zvaničnoj FB stranici izdanja se kaže: „Jasmina Topić povezuje motive višesmernog kretanja, traganja, mreže različitih značenja, snažne slike i male poetske priče. Svako ima svoju plažu Nesanicu, onu koju nosi u sebi. Onu koja traje. Treba se prepustiti ritmu talasa ove knjige, i krenuti na još jedno putovanje. U poeziju.” Posebno preporučujemo čitanje u hladnim januarskim danima!

Foto: Promo
Plaža nesanica

2. Freelance Fest u Beogradu

Trodnevni Freelance fest za mlade koji žele da se bave frilensingom i one koji žele da prodube znanje iz te oblasti održaće se od 30. januara do 1. februara u Domu omladine Beograda. Freelance fest će pružiti korisne informacije i smernice za sve mlade koji žele da usavrše svoje veštine i znanja, samoinicijativno pronađu odgovarajuće poslove i adekvatno počnu da zarađuju. Posle toga zainteresovani učesnici će nastaviti dalju obuku kroz individualni mentorski rad.

Foto: Promo
Naših 5

3. Kupujte proizvode koji nisu testirani na životinjama

Testiranje kozmetičkih proizvoda na životinjama je surovo i nepotrebno, a danas postoje adekvatni alternativni testovi koji garantuju bezbednost proizvoda. Kozmetička industrija je imala dovoljno vremena da se polako uskladi sa novim zahtevima i krene sa uvođenjem alternativa. Zato, ne postoje opravdani razlozi da kupujete proizvode testirane na životinjama. Budite odgovorni i svoj novac uložite u one kompanije koje se humano odnose prema živim bićima.

Foto: Promo
Naših 5

 

4. „30x30”

U Galeriji savremene umetnosti od 2. februara biće otvorena izložba likovnog salona „30x30” u organizaciji Kulturnog centra Zrenjanina. Na likovni konkurs „30X30”  za 2016. god. prijavilo se 227 autora iz Srbije, BIH, Crne Gore, Slovenije, Turske, Slovačke, Argentine i Italije.

Foto: Promo
Naših 5

5. Topla čokolada na meksički način

Topla čokolada je piće koje se na području današnjeg Meksika pilo još u doba civilizacije Maja, pre nekih 2.000 godina. U majanskoj kulturi topla čokolada bila je napitak koji su koristili svi staleži bez obzira na poreklo i bogatstvo, i jedina razlika bila je u ekstravaganciji posuda u kojima se služila. Donosimo vam jedan zanimljiv recept:

Sastojci: 500 ml mleka 2 kašičice smeđeg šećera 100 g crne čokolade (u tabli ili komadima) pola kašičice ekstrakta vanile osmina kašičice mlevenog cimeta 2 štapića cimeta za mešanje

Dodajte sve sastojke osim štapića cimeta u posudu i nežno zagrevajte dok se šećer i čokolada ne istope. Iskoristite mikser da dodatno izmešate sastojke i učinite da topla čokolada postane penušava. Sipajte u šolje i poslužite sa štapićima cimeta. Prijatno!

Foto: Pixabay
Naših 5MarketingNajnovije vesti