• Naših 5: čitajte, slušajte, gledajte, posetite

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    1. Kultura na poklon

    Ako ste ove godine napunili 18 godina i živite u Pančevu, imamo dobre vesti za vas: prošetajte do Gradske uprave i Kancelarije za mlade (kancelarija broj 204, na drugom spratu) i preuzmite vaučer “Kultura na poklon“ sa kojim možete besplatno obnoviti članarinu u Gradskoj biblioteci Pančevo ili pratiti kulturna dešavanja u gradu. Vaučer možete preuzeti u roku od mesec dana od svog rođendana, a on će važiti godinu dana od dana preuzimanja.

    Za više informacija pratite stranicu: https://www.facebook.com/kulturanapoklonpancevo/?fref=ts2. 

     

    2. Moonwalk Festival 2017
     

    Drugi po redu „Moonwalk Festival“ održaće se u petak 17. i u subotu 18. februara u Dvorani Apolo. Prve večeri, 17. februara, predstaviće nam se 6 neafirmisanih sastava – izvođača, a nakon toga će nastupiti mladi, već afirmisani, pančevački bend „Buč Kesidi“. Naredne večeri, 18. februara sviraće nam poznati pančevački bendovi sa gostima.

     

    3. Roman „Velika laž“ Sonje Atanasijević

    Sama autorka Sonja Atanasijević opisuje svoj roman kao „savremenu, urbanu priču koja istražuje kako neoliberalni kapitalizam i duboko dehumanizovano, a visoko tehnološki razvijeno društvo, utiču na porodicu, na ljubav, na slobodu ljudskog bića“.

    Radnja romana, koji obrađuje savremenu tematiku ljudskog sveta u kome je zlo potisnulo dobrotu, moral i saosećanje, ispričana je iz neobične perspektive embriona koji upravo zbog ovakve prirode čoveka i društva donosi odluku da se ne rodi. Prema rečima urednice Nataše Anđelković, roman „Velika laž“ je „oštra kritika društva i alarmantna opomena i poziv svima nama da stanemo na put nekontrolisanom zatiranju ljudskosti i tradicionalnih vrednosti

     

    4. Nik Kejv ponovo u Beogradu

    Nik Kejv će, potvrđeno je, 28. oktobra nastupiti u Kombank Areni u Beogradu. Trenutno je na svetskoj turneji na kojoj promoviše album „Skeleton Tree“, objavljenog prošlog septembra, prvog posle „Push The Sky Away“ iz 2013. godine.
    Kejv je u Beogradu poslednji put bio 4. juna 2008. godine kada je priredio spektakularnu svirku koja je trajala skoro 2,5 sata. Nakon toga je 2013. godine nastupio na Exit festivalu.

     

    5. Zimska voćna salata

    Zima je period kada je izbor voća poprilično ograničen na ono iz uvoza tako da se kao glavni sastojci ističu banane, kivi i naravno citrusi. Pomorandže, mandarine, grejpfrut i limun izuzetno su zdravi, osvežavajući i ukusni. Zajedno oni čine jedinstveni miks koji se može kombinovati bilo kao niskokalorična užina ili dezert uz neko drugo jelo. Kombinacija sa medom i orasima pred vama čuvaće vas od prehlada do dolaska proleća, a niža energetska vrednost u odnosu na uobičajene dezerte održavaće vašu liniju zbog smanjene aktivnosti tokom zimskih meseci.

    Potrebno:
    3 pomorandže, oljuštene i razdvojene

    1 grejpfrut, oljušten, razdvojen i sa skinutim membranama

    2 mandarine, oljuštene i razdvojene

    Pola šolje iseckanih oraha

    Sok od pola limuna

    4 kašike meda

    Oljuštite i razdvojite pomorandže, grejpfrut i mandarine. Iseckajte orahe i pomešajte sve u većoj posudi. Salatu prelijte sokom od limuna, a zatim preko nje ujednačeno sipajte med. Izmešajte dobro sve i vaša voćna salata je spremna za posluženje.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]