• Egyesek lemondásokat nyújtanak be – mások várják az álláspontot

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pročitajte tekst na srpskom jeziku.

    A helyi közösségek közgyűlésének egyes tagjai a napokban lemondásokat nyújtanak be. Mások addig a Korrupcióellenes Ügynökséghez folyamodtak és várják e köztársasági testület álláspontját. Mindkét akciónak oka  az értelmezések egyike, mely szerint  nem lehet egyidőben tagja lenni a helyi közösségek közgyűlésének és városi képviselő vagy  tisztséget betöltő személy lenni.

     

    Azok, akik a helyi hatóságokba közvetlenül, név szerint lettek beválasztva, lemondásaikat a helyi közösségek közgyűlésének nyújtják be. Majd az értesítés elfogadása után a városi Képviselő testület elnökéig is el kellenne jussanak. 

    – Tudok a saját lemondásomról, valamint a Živković Predrag és Rotar Nemanja lemondásáról. Egyesek hivatalos kérelmet adtak be a Korrupcióellenes Ügyökséghez, ezért várom, hogy az év végéig tőlük is hivatalos véleményt kapjunk. Ismerve a helyi közösségek közgyűlésének összetételét, azon véleményen vagyok, hogy a lemondások nem lesznek kihatással a helyi közösségek működésére, nyilatkozta Kiš Tigran, Pancsova város Képviselő testületének elnöke.

     

    Különben is, Pancsova város Képviselő testületének elnöke hatáskörébe tartozik, hogy kiírja a pótválasztást a helyi közösségek közgyűlésében megüresedett helyekre. Ez a lehetőség, amennyiben a helyi hatóságok működése megkérdőjelezett.  

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]