Lemondások a helyi közösségek közgyűléseinek tagsága körében

Egyesek lemondásokat nyújtanak be – mások várják az álláspontot

Izvor: 
Lőcsei Ilona Pet, 16/12/2016 - 17:40

Pročitajte tekst na srpskom jeziku.

A helyi közösségek közgyűlésének egyes tagjai a napokban lemondásokat nyújtanak be. Mások addig a Korrupcióellenes Ügynökséghez folyamodtak és várják e köztársasági testület álláspontját. Mindkét akciónak oka  az értelmezések egyike, mely szerint  nem lehet egyidőben tagja lenni a helyi közösségek közgyűlésének és városi képviselő vagy  tisztséget betöltő személy lenni.

 

Azok, akik a helyi hatóságokba közvetlenül, név szerint lettek beválasztva, lemondásaikat a helyi közösségek közgyűlésének nyújtják be. Majd az értesítés elfogadása után a városi Képviselő testület elnökéig is el kellenne jussanak. 

- Tudok a saját lemondásomról, valamint a Živković Predrag és Rotar Nemanja lemondásáról. Egyesek hivatalos kérelmet adtak be a Korrupcióellenes Ügyökséghez, ezért várom, hogy az év végéig tőlük is hivatalos véleményt kapjunk. Ismerve a helyi közösségek közgyűlésének összetételét, azon véleményen vagyok, hogy a lemondások nem lesznek kihatással a helyi közösségek működésére, nyilatkozta Kiš Tigran, Pancsova város Képviselő testületének elnöke.

 

Különben is, Pancsova város Képviselő testületének elnöke hatáskörébe tartozik, hogy kiírja a pótválasztást a helyi közösségek közgyűlésében megüresedett helyekre. Ez a lehetőség, amennyiben a helyi hatóságok működése megkérdőjelezett.  

 

projekat_manjine.jpgMarketingNajnovije vesti