Ostavke na članstvo u skupštinama mesnih zajednica

Jedni podnose ostavke – drugi čekaju stav

Pančevo, Pet, 16/12/2016 - 17:40
Vladimir Đoković


Pročitajte tekst na mađarskom jeziku.

Neki članovi skupština mesnih zajednica ovih dana podnose ostavke.  Dok su se drugi obratili Agenciji za borbu protiv korupcije i očekuju stav ove republičke instance. Razlog za obe akcije je jedno od tumačenja da se ne može istovremeno biti i član skupštine mesne zajednice i gradski odbornik ili funkcioner.

Neposredno izabrani u mesne vlasti, na ime i prezime, ostavke podnose skupštinama mesnih zajednica. A posle prihvatanja informacije bi trebalo da stignu i do predsednika Gradske skupštine.

- Znam za moju i ostavke Predraga Živkovića i Nemanje Rotara. Neki su uputili i zvaničan zahtev Agenciji za borbu protiv korupcije pa očekujem da do kraja godine dobijemo i od njih zvanično mišljenje. Poznajući strukturu skupština mesnih zajednica smatram da se podnošenje ostavki neće osetiti u funkcionisanju mesnih zajednica, izjavio je predsednik Skupštine grada Pančeva Tigran Kiš.

Inače u nadležnosti predsednika Skupštine grada Pančeva je da raspiše dopunske izbore za upražnjena mesta u Skupštinama mesnih zajednica. To je mogućnost ukoliko je funkcionisanje mesnih vlasti dovedena pitanje. 
MarketingNajnovije vesti