• Jedni podnose ostavke – drugi čekaju stav

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pročitajte tekst na mađarskom jeziku.

    Neki članovi skupština mesnih zajednica ovih dana podnose ostavke.  Dok su se drugi obratili Agenciji za borbu protiv korupcije i očekuju stav ove republičke instance. Razlog za obe akcije je jedno od tumačenja da se ne može istovremeno biti i član skupštine mesne zajednice i gradski odbornik ili funkcioner.

    Neposredno izabrani u mesne vlasti, na ime i prezime, ostavke podnose skupštinama mesnih zajednica. A posle prihvatanja informacije bi trebalo da stignu i do predsednika Gradske skupštine.

    – Znam za moju i ostavke Predraga Živkovića i Nemanje Rotara. Neki su uputili i zvaničan zahtev Agenciji za borbu protiv korupcije pa očekujem da do kraja godine dobijemo i od njih zvanično mišljenje. Poznajući strukturu skupština mesnih zajednica smatram da se podnošenje ostavki neće osetiti u funkcionisanju mesnih zajednica, izjavio je predsednik Skupštine grada Pančeva Tigran Kiš.

    Inače u nadležnosti predsednika Skupštine grada Pančeva je da raspiše dopunske izbore za upražnjena mesta u Skupštinama mesnih zajednica. To je mogućnost ukoliko je funkcionisanje mesnih vlasti dovedena pitanje. 

    Neki članovi skupština mesnih zajednica ovih dana podnose ostavke. Dok su se drugi obratili Agenciji za borbu protiv korupcije i očekuju stav ove republičke instance. Razlog za obe akcije je jedno od tumačenja da se ne može istovremeno biti i član skupštine mesne zajednice i gradski odbornik ili funkcioner.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]