Foto: torange.us

Mađarski

Nagy az érdeklődés az influenza elleni oltás iránt a Dél Bánáti körzetben

Izvor: 
Lőcsei Ilona Sub, 03/12/2016 - 11:30Pročitajte tekst na srpskom jeziku.

Az évadban megjelent influenza elleni oltást Szerbiában némileg több mint 170.000 ember kapott, a  körzetek többségének területén  nagyobb érdeklődést jegyeztek az előző évadokhoz viszonyítva. Eddig a rendelkezésre álló oltások 70,4 százalékát használták fel. 

Dr Lončarević Goranka, a Dr Milan Jovanović Batut Közegészségügyi Intézet munkatársa  szavai szerint a legnagyobb érdeklődést az oltás iránt azokban a községben jegyeztek fel, amelyeket Kraljevo és Pancsova Közegészségügyi Irodái fednek, legkevésbé pedig azon a területen, amelyet a  szabadkai Közegészségügyi Iroda.

Ezzel kapcsolatban folyamodtunk a pancsovai Közegészségügyi Irodához, ahol

mr sci med. dr Tomić Slađana-tól, a  Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ főnökasszonyától megtudtuk, hogy 2016. november 29-ével lezárva a tervezett és forgalmazott 9790 adag influenza elleni oltásból 95 %-át felhasználták a Dél-bánáti körzet szintjén.   A pancsovai Egészségügyi Otthon szintjén a tervezett 3000 adag influenza elleni oltásból   97 % -át használták fel.  Az influenza elleni oltás felhasználásának dinamikája szerint ez a  múlt évi szinten van. A Dél-bánáti körzet területére 2016.11.29-ével lezárva van a raktáron 587 adag influenza elleni oltás, a pancsovai Egészségügyi Otthn szintjén pedig 90 adag oltás, - mondta mr sci med. dr Tomić Slađana, járványtan szakember.

projekat_manjine.jpgMarketingNajnovije vesti