Foto: torange.us

Društvo

Veliki odziv na vakcinaciju protiv gripa u Južnobanatskom okrugu

Pančevo, Sub, 03/12/2016 - 11:30
Mirjana MarićPročitajte tekst na mađarskom jeziku.

Vakcinu protiv sezonskog gripa u Srbji je primilo nešto više od 170.000 ljudi, a na teritoriji većine okruga beleži se veći odziv na vakcinaciju nego prethodnih sezona. Do sada je upotrebljeno 70,4 odsto raspoloživih vakcina.

Prema rečima dr Goranke Lončarević iz Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut", najveći odziv za vakcinaciju zabeležen je na teritoriji opština koje pokrivaju zavodi za javno zdravlje Kraljevo i Pančevo, a najmanji na teritoriji koju pokriva Zavod u Subotici.

Ovim povodom obratili smo se Zavodu za javno zdravlje Pančevo gde smo od mr sci med. dr Slađane Tomić, načelnice Centra za prevenciju i kontrolu bolesti, saznali da je zaključno sa 29.11.2016. godine od planiranih i distribuiranih 9790 doza vakcine protiv gripa, utrošeno 95% vakcina na nivou Južnobanatskog okruga.

Na nivou Doma zdravlje Pančevo od planiranih 3000 doza utrošeno je 97% vakcina protiv gripa. Po dinamici utroška planiranih vakcina protiv gripa on je na prošlogodišnjem nivou. Za teritoriju Južnobanatskog okruga imamo, zaključno sa 29.11.2016. godine, na zalihama 587 doza vakcina protiv gripa, a na nivou Doma zdravlja Pančevo 90 doza vakcina, rekla je mr sci med. dr Slađana Tomić, specijalista epidemiologije.  

 

projekat_manjine.jpgMarketingNajnovije vesti