Mađarski

RANGOS VENDÉGEK LÁTOGATTAK HERTELENDYFALVÁRA

Izvor: 
Ilona Löcsei Uto, 05/09/2017 - 19:31

Hertelendyfalván a Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesületbe látogattak  augusztus 31-én Magyarország nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Potápi Árpád János és a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács előljárói: Hajnal Jenő, az MNT elnöke, Jerasz Anikó, a VB elnöke és Petrovics Márta, a VB oktatásért felelős tagja. A rangos vendégeket az egyesület székházában fogadták a helyi magyarság képviselői, Halász Béla, református püspök és a prezsbitérium néhány tagja, az egyesület elnöke, Lőcsei Vilmos és a VB tagjai, valamint Rancz Károly, Pancsova alpolgármestere. 

Potápi Árpás János nemzetpolitikai államtitkár a Tamási Áron SZMME-ben  megtekintette a Magyar kormány támogatásából megvásárolt telket és a múlt évben felállított székely kaput, valamint a leendő tájház látványtervét, amelyet ugyancsak az anyaország támogatásával építenek fel a jövő év folyamán. 

Délután a vendégek Székelykevére folytatták útjukat a tanévnyitó ünnepségre. A Magyar Nemzeti Tanács szervezésében, a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával ott adták át a székelykevei, hertelendyfalvi és ürményházi  magyar nyelven tanuló elsősöknek a  tanszercsomagokat, amelyekkel  jelentősen  segítik  a tanévkezdésben  a családokat. A  11 elsős kisdiáknak és a magasrangú vendégeknek  a Žarko Zrenjanin Általános Iskola tanulói ünnepi műsorral kedveskedtek.  A Dél-Bánátban megtartott tanévnyitó ünnepséget megtisztelte jelenlétével Pásztor István, a tartományi képviselőház és a VMSZ elnöke, Vicsek Annamária oktatási államtitkár és Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár is.

Pročitajte vest na srpskom jeziku.

projekat_manjine_baner_2017.jpg

 
MarketingNajnovije vesti